Empuriabrava recupera els WindGames amb els millors voladors indoor del món

La setena edició de l'esdeveniment mundial de paracaigudisme indoor reunirà 150 voladors internacionals al Windoor d'Empuriabrava

Una imatge dels WindGames d'edicions anteriors

Una imatge dels WindGames d'edicions anteriors / WINDOOR EMPURIABRAVA

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El túnel de vent Windoor d'Empuriabrava recupera, els pròxims 23 i 24 de febrer, els WindGames, la competició internacional de paracaigudisme indoor referent al món. Es tracta d'una competició que se celebra per setena edició i que reunirà 150 voladors internacionals procedents d'una vintena de països. L'esdeveniment inclou sis disciplines mixtes: VFS, FS, 2Way Dynamic, 4Way Dynamic, Solo Speed y FreeStyle.

Els WindGames són organitzats per Windoor Empuriabrava, s'han recuperat tres anys després per la Covid i són similars a uns Campionats del Món que impulsa la FAI (Federació Aeronàutica Internacional). En aquesta edició, els WindGames també inclouran el Campionat d'Espanya de Paracaigudisme Indoor.

La celebració de la prova esportiva representarà un gran impacte econòmic, reconeixement internacional i afluència turística per Castelló d'Empúries i per Empuriabrava, ja que que acollirà un miler de persones durants els dies de competició. L’acte esportiu serà accessible al públic en l'edifici de Windoor Empuriabrava i serà retransmesa des del canal de YouTube de l'entitat.

Oriol Gràcia, , Vincent Van Laethem, Anna Massot i David García, en la presentació de l'esdeveniment, avui, a l'Ajuntament de Castelló

Oriol Gràcia, , Vincent Van Laethem, Anna Massot i David García, en la presentació de l'esdeveniment, avui, a l'Ajuntament de Castelló / LLUIS RIBERA

Desestacionalitzar el turisme

Els WindGames s'han presentat aquest divendres a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries amb les intervencions d'Anna Massot, alcaldessa de Castelló d'Empúries; Vincent Van Laethem, director de l'esdeveniment, David García, atleta local i Oriol Gràcia, de protocol i comunicació de Windoor.

Massot ha explicat que "estem de contents de reprendre els WindGames. És un esdeveniment molt important i de prestigi que ens converteix en un referent en l'àmbit mundial d'aquest esport. Suposa un turisme esportiu interessant, tindrem esportistes i les seves famílies durant quatre dies al municipi i ens permet dinamitzar i desestacionalitar el turisme al mes de febrer".

Per a Van Laethem, aquest esdeveniment "ens ajuda a posar Windoor i Empuriabrava al mapa paracaigudisme. Volem que Empuriabrava torni a ser el millor centre del món per entrenar-se".