Bagnaia es corona campió del món per segon any consecutiu

Martín acaba per terra en tocar a Márquez en el Gran Premi de València

Pecco Banaia celebrant un nou títol de Moto GP

Pecco Banaia celebrant un nou títol de Moto GP / Biel Aliño/EFE

Francesco Bagnaia revalida el títol mundial de pilots que s'afegeix al de constructors de Ducati, després d'una errada de Jorge Martín, que el deixava sisè. El madrileny ha volgut recuperar posicions fins a arribar a l'altura de Marc Márquez, quan ha topat amb el pilot de Cervera, catapultant pels aires al d'Honda, i amb el del Prima Pramac Racing acabant amb les seves opcions de disputar el gran premi.

La sortida donava un panorama més disputat en la darrera cursa de la temporada de MotoGP, amb Martín, a catorze punts del mundial, que s'apropava, des de la sisena plaça, a la posició del poleman, qui defensava el mundial, després de la sanció imposada a Maverick Viñales, qui havia firmat el millor registre a la sessió de classificació. Semblava que hi hauria batalla, però Martín ha llançat l'atac, buscant l'avançament per fora a Bagnaia a la primera corba, però era impossible, i topava amb l'italià, una acció que podria haver acabat amb la caiguda d'ambdós contendents pel mundial. Però Bagnaia ha pogut mantenir la posició, mentre Martín es reincorporava a la pista des de la sisena plaça.

El madrileny volia remuntar, i tenia un parell d'accions amb Àlex Márquez i Viñales, properes al toc. Però això no ha succeït fins a la següent lluita, amb Márquez. El de la Ducati satèl·lit veia que el pilot de Cervera s'obria a l'entrada del revolt, i buscava l'avançament, però no hi havia espai, i Márquez tornava a la traçada. Martín no podia entrar a la corba, aixecava la moto, i tocava a Márquez. Ha estat llavors quan Bagnaia veia així ja, el campionat signat, i deixava passar a les dues KTM que arribaven just darrere. Però Brad Binder se n'anava llarg unes voltes més tard, i Jack Miller patia una caiguda a les 10 voltes per acabar la cursa, que retornaven el lideratge del gran premi al campió del món.

D'altres caigudes, Marco Bezzechi, Enea Bastianini, Augusto Fernández, Àlex Rins i Pol Espargaró, que ha tornat a la pista, que han permès que pilots com Luca Marini, proper pilot d'Honda, que sortia des de la dissetena posició, entressin als punts.

Al capdavant, encara es disputaven les posicions de podi, mentre Binder queia enrere, sense pneumàtics, i Viñales, amb una nova mala elecció en les gomes, amb la tova davant perdia posicions. Johann Zarco i Fabio Di Giannantonio volien el podi, l'italià avançava el francès, però en volia més, i es planteja atacar al líder del mundial. Però el proper pilot del Mooney VR46 no ho ha vist clar, i ha renunciat a llançar l'atac en la seva darrera oportunitat.

Bagnaia ha coronat el mundial i el gran premi acompanyat pel seu compatriota Di Giannantonio a la segona i Zarco a la tercera. Per darrere, Binder que ha aconseguit remuntar fins a la quarta, seguit per Raúl Fernández i Àlex Márquez. Finalment, però, DiGiannantonio ha estat sancionat amb tres segons per incomplir el reglament sobre la pressió dels pneumàtics i així passa a ser quart. Per darrere, Franco Morbidelli, Aleix Espargaró, Marini, i Viñales a la desena plaça. Han tancat la graella Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Lorenzo Savadori en substitució de Joan Mir, i Pol Espargaró, una volta per darrere.