Sainz venç a Singapur amb l’ajuda de Norris

Podi per Hamilton i remuntada de Verstappen fins a la cinquena plaça

Carlos Sainz celebrant la seva victòria amb Ferrari

Carlos Sainz celebrant la seva victòria amb Ferrari / Europa Press

 Carlos Sainz (Ferrari) aconsegueix validar la pole i guanyar el Gran Premi de Singapur en unes darreres voltes d’infart, on Lando Norris, que ha arribat segon, ha estat essencial per evitar els atacs de Mercedes.

Sainz donava una nova oportunitat per la Scuderia després de la desfeta a Monza, amb Charles Leclerc a la tercera, en una pista favorable a Ferrari, especialment amb Sebastian Vettel (5 vegades guanyador a la pista, 3 pels de Maranello). I encara pintava millor, sobretot amb els problemes de Red Bull, fora de la Q3; Sergio Pérez tretze, amb virolla inclosa a la Q2, i Max Verstappen amb problemes de sobreviratge, onzè, amb el repte de remuntar en un circuit on els avançaments són molt complicats.

Pel que fa als Mercedes, l’estratègia dels de Maranello, de fer sortir Leclerc amb gomes toves deixava enrere George Russell, i Lewis Hamilton es distreia amb Norris, que havia aconseguit superar al set vegades campió. A la sortida, més enrere, Yuki Tsunoda topava amb Pérez, i patia una punxada que el deixava fora de la cursa. Però el pilot japonès ha evitat el Safety Car, parant al cotxe en escapatòria de la corba 13 sense problemes per als marshalls.

Verstappen aconseguia progressar fins a la vuitena, a l’alçada de la volta sis, però el moviment a pista estava tancat, amb els pilots centrats a conservar les gomes. Aquesta situació ha acabat a la volta 19, amb el primer 38 de Sainz, i els 39 de Leclerc, Russell i Norris. Però Logan Sargeant topava amb el mur, i tot i aconseguir arribar a box, omplia la pista de devries, causant un Safety Car que donava pas a les parades.

Doble per Ferrari, Sainz mantenia posició, però Leclerc quedava retingut en el trànsit del Pit Lane, i perdia plaça amb Verstappen, Russell, Pérez i Norris. Els dos Red Bull entraven en les primeres posicions, mantenint-se a pista amb els pneumàtics durs. Però les 20 voltes de més pesaven, i no han trigat a caure enrere fins la sisena i setena, amb Pérez formant un tren que arribava fins Oscar Piastri a la dotzena.

Fernando Alonso era el primer a passar al mexicà, i buscava poder escapar-se de la resta per salvar la seva cursa, després de rebre una penalització de cinc segons per haver-se saltat la normativa d’entrada al Pit Lane en la parada, a punt de fer una virolla. Finalment, l’asturià ha tingut la seva oportunitat, a la volta 37, però Pérez aguantava i Esteban Ocon atacava l’Aston Martin, prenent-li la posició. Dues voltes, tant el francès, com amb l’asturià, i Pierre Gasly l’avançaven.

Pérez passava pel box, acompanyat de Verstappen a la següent, i sortia en la quinzena, amb el mexicà a la dissetena. Però l’Alpine d’Ocon deia prou, i provocava un Virtual Safety Car que tampoc no ajudava als Red Bull. Només aconseguien arribar a l’onzena i a la tretzena quedant-se fora. Tot i això, el més perjudicat ha estat Alonso, que, a més de complir els 5 segons, ha tingut una mala parada, amb dues rodes encallades, que l’ha deixat quinzè. Una volta més tard, també s’ha passat de frenada, tornant a pista últim.

Sainz posava la directa per evitar que els Mercedes, amb gomes medies i noves, els atrapessin. Els seguien Norris i Leclerc, però Russell li guanyava més d’un segon i mig al líder, amb Hamilton en ritme similar, i ambdós han passat al monegasc tan bon punt se l’han trobat a pista. Sainz i Norris passaven a treballar junts per evitar l’atac dels Mercedes. El Ferrari li donava DRS al McLaren, i tots dos continuaven endavant. Primer atac de Russell, Norris salvava la plaça, però perdia el DRS. Llavors Sainz ralentitzava per tornar-li a donar l’avantatge. Però a l’última volta, Russell cometia un error i quedava fora de cursa. Només quedava Hamilton. Però ambdós han salvat els mobles.

Per darrere, Verstappen escalava de pressa, passant els cotxes que no havien parat i continuaven amb pneumàtics durs i gastats, Guanyu Zhou, Nico Hülkenberg i Liam Lawson, en la darrera substitució de Daniel Ricciardo, i el cotxe que va deixar fora de la Q3 a l’holandès, fins a arribar a la sisena, i a menys de mig segon de monegasc a la línia de meta.

Gasly ha arribat en la sisena plaça, seguit per Piastri, Perez, Lawson i Kevin Magnussen tancant els punts. Per darrere, Alex Albon, Zhou, Hülkenberg, Sargeant i Alonso, que ha intentat avançar el Williams fins a la mateixa recta de meta, però sense èxit. Lance Stroll no ha pogut iniciar la cursa després del fort accident que va patir en la primera sessió de classificació, i Valtteri Bottas s’ha vist obligat a retirar el cotxe a la volta 53.

La propera cita del campionat, tindrà lloc el proper cap de setmana, pel Gran Premi de Japó, al circuit de Suzuka.