Roses va acollir, el cap de setmana passat, l’Eurocup Waszp, competició amateur que es disputa amb els vaixells més ràpids de la vela. El Waszp és una embarcació de foil que no navega, sinó que vola sobre el mar. La prova, acollida pel Grup d'Esports Nàutics de Roses, va viure tres magnífics dia de vela. Cada país disputa la seva Euocup Waszp per classificar a sis navegants masculins i femenins, més altres quatre d’altres categories per la prova de la Sail GP, que es disputarà a Cadis al mes d’octubre, i el guanyador i la guanyadora tindran dret a participar en el circuit professional a San Francisco, als EEUU.

I a la cita de l'Estat espanyol, celebrada a Roses hi han participat 20 navegants que “han pogut gaudir de tres dies amb condicions perfectes per a la navegació per aquest tipus de vaixell, completant totes les 12 regates previstes”, ha afirmat el director del GEN Roses, David Miralta, el qual s’ha mostrat “molt content de poder organitzar una competició amb una classe emergent com és la Waszp, de la qual ja vam organitzar el campionat de Catalunya, i molt content de ser un club punter en l’organització d’esdeveniments amb noves categories nàutiques”.

En categoria masculina, es van classificar per anar a disputar la Sail GP a Cadis, Pablo Astiazaran del Club Nàutic Barcelona, Joan Costa del Club Nàutic de Palamós, Hippolyte Gruet del Yacht Club de La Grande Mottes, Antonio Gasperini i Quico Urios del Club Nàutic València i per últim Alberto Morales del Club Nàutic Arrecife. A la categoria femenina es van classificar les tres úniques dones que hi van participar, Isi Collado del Club Nàutic València, Emma Cabre del Club Nàutic El Masnou i Mar García del Club Nàutic El Balís.

El lliurament de premis ha anat a càrrec de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el regidor d’Esports, Miguel Muñoz i el president de la classe Waszp a Espanya, Mikel Vázquez. En els parlaments l’alcalde, ha agrait als participants “que hagueu vingut a Roses a competir en un esdeveniment tant important com és l’Eurocup Waszp, que ha permès a alguns de vosaltres anar a Cadis a competir per classificar-vos per la prova de San Francisco, als Estats Units”. Per la seva part, el regidor d’Esports ha assenyalat sentir-se “molt content per acollir aquests esdeveniments esportius nàutics, que ens han de donar pas a albergar d’altres competicions més importants, perquè l’esport nàutic ha de ser part de l’ADN de Roses i per això apostarem, per a que la ciutadania deixi de veure’l tan llunyà”.