El Miquel Mas d'escacs es concentra en una jornada a Figueres

L’Open Internacional s’escurça amb un campionat de ritme actiu, aquest dissabte, que es complementarà amb un torneig d’aficionats l’endemà

Una acció del Miquel Mas de l’any passat. | EMPORDÀ

Una acció del Miquel Mas de l’any passat. | EMPORDÀ / lluís ribera. figueres

Redacció

El Club Escacs Figueres organitza, aquest dissabte 12 d’agost, la 24a edició de l’Open Internacional Miquel Mas, a Figueres. Enguany, la competició es concentra amb una única jornada, a ritme actiu, a diferència dels anteriors, quan es desenvolupava al llarg d’una desena de dies. L’esdeveniment canviarà d’ubicació: la sala Royal Palace Figueres, situada al Recinte Firal, al costat dels cinemes, substitueix el Casino Menestral.

El ritme de la competició serà actiu, que està situat entre el clàssic i el llampec. Seran partides de 15 minuts que permetrà als jugadors disputar 9 rondes, entre les 9.30 h i les 21 h. Es repartiran trofeus i 1.600 euros en metàl·lic en diferents categories.

Entre els noms propis del Miquel Mas hi haurà el Gran Mestre ucraïnès Yuri Solodovnichenko, del club amfitrió; i els Mestres Internacionals xilens Javier Campos –també, del CE Figueres– i Luis Rojas, vigent campió. També destaquen els catalans MI Víctor Vehí i Joan Pomés i el jove ucraïnès del Figueres Ilya Lemeshev, que està disputant el Campionat d’Espanya sub-18 a Salobreña (Granada). Actualment, hi ha una cinquantena de jugadors apuntats i la intenció és arribar a la seixantena.

Carles Falgueras, president del CE Figueres, explica que han optat per fer una competició d’un sol dia perquè, com també passa a altres llocs, cada cop «costa més poder comprometre jugadors per 8-9 dies. En canvi, els actius de mig o un dia estan de moda. El pressupost per organitzar-ho també és molt diferent».

Diumenge, per als no federats

El Miquel Mas es complementarà amb el 1r Torneig d’Aficionats per a no federats que se celebrarà l’endemà diumenge (9.30 h) a la plaça Catalunya.

TEMES