Doble podi britànic a Silverstone

· Verstappen encadena la sisena, acompanyat per Norris i Hamilton. 

Max Verstappen venç el gran premi de Gran Bretanya

Max Verstappen venç el gran premi de Gran Bretanya / EUROPA PRESS

Max Verstappen venç el gran premi de Gran Bretanya escortat per, Lando Norris en segona posició i Lewis Hamilton en la tercera. Els dos Ferrari han patit en ritme, i han acabat tancant el top 10.

Verstappen buscava encadenar la seva sisena victòria, però els McLaren, que arrossegaven els bons resultats d'Àustria, protagonitzaven una millor sortida que el Red Bull, amb Norris passant-hi pel davant. Però el vigent campió ha recuperat la posició tan bon punt s'ha activat el DRS.

Els Mercedes també marcaven bones voltes, i George Russell, que, a més anava amb gomes toves, no trigava a atacar a Charles Leclerc. Hamilton per la seva banda s'ha trobat amb problemes a la sortida, entrant passat de frenada a la primera corba i perdent diverses posicions, amb Fernando Alonso i Pierre Gasly. Però el britànic ha recuperat places, i ha arribat a l'altura de Carlos Sainz a la volta 22. S'ha quedat darrere l'espanyol, fins que el de Ferrari ha entrat a Box.

Leclerc havia canviat pneumàtics a la volta 19 per evitar un undercut de Russell, i ho ha aconseguit, quedant per davant del britànic després de la parada del Mercedes.

Esteban Ocon s'ha vist obligat a retirar el cotxe, mentre la resta de monoplaces es preparaven per fer els seus pit stops. Del Top 3, Oscar Piastri n'ha estat el primer, a la volta 30, seguit per Sergio Pérez, que, sortiria en la tretzena plaça, després d'iniciar el gran premi des de la setzena, en una altra mala sessió de classificació pel mexicà.

Alonso també estava a punt de parar, quan Kevin Magnussen s'apartava de la traçada amb el cotxe en flames. El pilot ha sortit ràpidament del monoplaça sense més conseqüències que un Virtual Safety Car que han aprofitat Alex Albon, Valtteri Bottas i Leclerc per passar pel Box.

Però ells no han estat els més beneficiats. Els qui veritablement han estalviat temps, han estat Verstappen, Norris, Hamilton i Alonso, que han parat juntament amb Nico Hülkenberg i Nick DeVries una volta més tard, quan el VSC ha passat a ser un Safety Car. Verstappen amb gomes toves, ha mantingut la posició a la rellançada, amb Norris protegint-se de Hamilton per darrere. L'altre McLaren, però, sí que havia perdut la partida contra el 7 vegades campió del món.

El de Mercedes atacava a Norris, que cobria l'interior. Hamilton ho provava de nou, i agafava l'exterior de la corba Copse amb molt més grip que el seu compatriota gràcies a les seves gomes toves, davant les dures del de McLaren. Però els records de l'incident del 2021 amb Verstappen probablement li han passat pel cap al de Mercedes, que ha aturat l'atac, i s'ha acabat despenjant de Norris.

Mentre l'holandès marcava voltes ràpides i obria més de quatre segons al capdavant, el seu company d'equip escalava posicions avançant Sainz, una maniobra que aproifitaven Albon i Leclerc per passar al madrileny. Posteriorment, el mexicà superava Alonso, i li arrabassava la sisena plaça.

L'asturià, per la seva banda, es protegia dels atacs d'Albon, que, alhora, es protegia dels atacs de Leclerc. Però cap dels intents d'avançament ha estat fructífer. Tampoc ho han estat els de Lance Stroll i Gasly sobre Sainz, que han acabat amb una topada entre el canadenc i el francès, que ha deixat l'Alpine fora de la cursa, i l'Aston Martin amb 5 segons de penalització.

Amb Verstappen, Norris i Hamilton al podi, Piastri anotava el seu millor resultat a la quarta posició, seguit per Russell, Pérez i Alonso, amb Albon Leclerc i Sainz tancant el Top 10. Per darrere, Bottas, Hülkenberg i Stroll a la catorzena, seguit per Guanyou Zhou, Yuki Tsunoda, i finalment DeVries.