Pluja de medalles altempordaneses en els Jocs Emporion al Pla de l'Estany

Es van disputar en cinc municipis i hi va haver podis en disciplines com gimnàstica artística i rítmica, natació i judo

El Move It va pujar vuit vegades al podi en artística. | EMPORDÀ

El Move It va pujar vuit vegades al podi en artística. | EMPORDÀ / redacció. banyoles

Redacció

Un total de 5.050 participants van participar en la novena edició dels Jocs Emporion, que va tenir lloc el cap de setmana passat a cinc municipis de la comarca del Pla de l'Estany (Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Palol de Revardit). Aquests jocs estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines i la col·laboració dels municipis que els acullen. Els Jocs Emporion van deixar un grapat de podis altempordanesos. Alguns dels quals, són els següents:

El CGR Figueres va sumar vuit podis en rítmica. | EMPORDÀ

El CGR Figueres va sumar vuit podis en rítmica. | EMPORDÀ / redacció. banyoles

  • En gimnàstica artística, el Move It va pujar al podi amb Abril Cusí, Carla Roura i Alba Carmona (juvenils), Ànnia Alsina, Jana López, Mia Rebecchi i Martina Lladó (cadets) i amb l’alevina Emma Font.
  • En gimnàstica rítmica, el CGR Figueres va pujar al calaix amb Alejandra Dos Ramos (cadet), Sara Garriga (aleví), Ona Rangel, Maiia Koshkina i Alexia Clerigues (benjamí), i amb l’aleví, benjamí i prebenjamí. El CGR Roses va fer podi amb Mònica Pubill, Jana Danés i Neus Garre (infantils); i el CGR L’Escala amb Leire Zaragoza i Ona Deusedes (cadets), Sofia Méndez i Martina Leone (infantils), Joana Bonachera, Laia Piñana i Noa Pérez (alevines), i amb el benjamí B.
Les gimnaes del CGR Roses

Les gimnaes del CGR Roses

  • En natació l’ACEJ Natació la Jonquera es va penjar medalles amb Neus Boix, Camilo Andrés Dosantos, Eva Boix, Iago Meilán i Meilán Salellas (infantils), Cesc Cortada, Lafquen Álvarez, Daniel Trejos, Daniela Carmona i Eva Boix (alevins), Newen Àlvarez, Gina Cortada, Yacob Khanfria i Ana Polania (benjamins) i la prebenjamina Suraya Khanfria. I, el Minswim School, de Figueres, amb Andreu Batlle (aleví), Arlet Peraire (benjamins) i Marina Zamorano i Boi Ferrer (prebenjamins), entre altres.
  • A més, en judo, el Judo Vilafant i l’AJAE (Associació de Judo de l'Alt Empordà) van fer podi ambGisela Ortega (aleví), Chloe Sierra, Martina Font, Pol Morros, Abril Barragán i Eric Oliva (benjamí) i Adrià Morros, David Tavera, Eric López, Alex Moreno i Adam Aguiar (prebenjamí).
La representació de l’ACEJ Natació La Jonquera. | EMPORDÀ

La representació de l’ACEJ Natació La Jonquera. | EMPORDÀ / redacció. banyoles

Tot i la inestabilitat meteorològica, especialment durant divendres i dissabte, totes les activitats programades –algunes de les quals ja s’havien traslladat a mitja setmana a espais interiors– es van poder dur a terme amb normalitat. En total, hi va haver 19 propostes esportives i lúdiques adreçades principalment a nens i nenes (bàsquet, patinatge artístic, natació, futbol 7, gimnàstica artística, judo, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei sobre patins, atletisme i voleibol), però també a altres col·lectius. És el cas de la trobada esportiva per a gent gran; una activitat de «Barça Activa’t», dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participa la Diputació de Girona, i activitats de futbol i bàsquet adaptats.