Els aficionats al ciclisme de carretera i de muntanya estan d’enhorabona, ja que aquest cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig les dues rodes seran protagonistes a la falda de les Salines entre Agullana i Maçanet de Cabrenys.

Aquest dissabte, a les 4 de la tarda, tindrà lloc la sortida de la primera etapa de la tercera Volta a Girona de ciclisme de carretera, en les categories Cadet i Júnior, masculí i femení, puntuable pel Campionat de Catalunya. Aquesta primera etapa té un recorregut amb sortida i arribada a Agullana, que recorre diversos municipis de la comarca. A més d’Agullana, passa per Cantallops, Sant Climent Sescebes, Espolla, Rabós, Vilamaniscle, Garriguella, Vilajuïga, Pedret i Marzà, Peralada i Mollet de Peralada. Es preveu que participaran més de 200 corredors.

La primera etapa de la Volta l’organitza l’Ajuntament d’Agullana i el Club Tramuntana Extrem, amb el suport del teixit comercial del municipi i de la comarca, de la Diputació de Girona i del Consorci Salines Bassegoda.

Prova de prestigi internacional

Diumenge, a les 8 del matí, sortirà el primer corredor de l’onzena edició de l’Enduro Salines, la cursa de descens en bicicleta que se celebra des de l’any 2011 a Maçanet de Cabrenys. L’organització preveu la participació de més d’un centenar de corredors de les tretze categories convocades, tant amateurs com professionals, i serà puntuable per al Campionat de Catalunya. També serà la primera seu de la Copa Pirineus Internacional, que es presentarà els pròxims dies.

El circuit d’enguany compta amb 31 km abalisats i 4 trams cronometrats que, com és habitual, discorren entre boscos d’alzines i de castanyers del Massís de les Salines. Els corredors compten amb suport organitzatiu i espai d’estada des de divendres i, dissabte, l’obertura del circuit per als participants a la cursa. Diumenge a les vuit del matí sortiran els corredors de les diferents categories.

L’onzè Enduro Salines compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys i el Consorci Salines Bassegoda.