L’alcalde de Badalona (Barcelonès), Rubén Guijarro, va rebre ahir al matí a la Casa de la Vila l’exfutbolista del Girona Marc Gual, que acaba d’arribar a la ciutat després d’aconseguir sortir d’Ucraïna. Gual formava part de la plantilla del Club Dnipro 1 de la ciutat de Dnipro, situada a l’est del país, a la vora del riu Dniéper.

Gual, veí de Badalona i exjugador, a part del Girona (2019-20), del Sevilla Atlètic, Madrid Castella o Alcorcón, entre altres, va viure els primers dies de l’ofensiva russa dins del país, d’on va poder sortir després de dues jornades amb cotxe, fins a arribar a la frontera amb Romania.

El davanter badaloní va agrair la rebuda i va afirmar que van ser hores de «molta incertesa», però «afortunadament he pogut tornar a casa amb la meva família i ara ja estic molt més tranquil». Gual parlava de la situació que es viu. «Ara només espero que la situació de guerra a Ucraïna acabi com més aviat millor perquè els ciutadans del país no pateixin i puguin reprendre les seves vides», va insistir Gual.

El davanter va signar pel Dnipro-1 aquest mes de gener passat després de desvincular-se de l’Alcorcón, cuer de la Lliga Smartbank. Amb la samarreta del Girona, Gual va disputar 22 partits i va marcar 6 gols abans d’anar-se’n al filial del Madrid el gener del 2020.

Des de l’Ajuntament s’assenyala que, des que es va fer pública la necessitat del jugador d’abandonar Ucraïna, l’alcalde Guijarro va estar en «contacte constant» amb la família del jugador i amb el mateix Gual per «oferir tota la col·laboració possible des de l’Ajuntament per possibilitar la seva sortida». Després de la rebuda a la Casa de la Vila, en la qual també va participar el tercer tinent d’alcaldia, David Torrents, Guijarro va explicar que «amb aquesta recepció volem traslladar a Marc i a tota la comunitat ucraïnesa de Badalona el suport del Govern municipal per poder gestionar i resoldre situacions relacionades amb el conflicte que puguin afectar qualsevol veí de la ciutat».