Després de dos anys difícils a causa de la Covid-19, que han impedit a la Fundació Roses contra el Càncer l’organització d’esdeveniments solidaris per recaptar fons, l’entitat es posa de nou en marxa amb l’organització el proper 14 de novembre de la Primera Pedalada Contra el Càncer, una activitat adreçada a tots els públics.

L’esdeveniment s’ha tirat endavant amb la complicitat del Club Ciclista de Roses. L’objectiu és recaptar diners que es destinaran al projecte al projecte d’atenció psicosocial de la FRCC per ajudar els malalts oncològics de Roses i els seus familiars, explica Marina Delteil, de la Fundació.

La Pedalada es tracta d’una cursa no competitiva que s’iniciarà a les 10 del matí a la plaça Catalunya i tindrà un recorregut de 8,5 km pels carrers del municipi dirigit a tothom a partir de 6 anys. L’activitat finalitzarà a la Ciutadella on s’instal·larà un petit recorregut de 500 metres perquè els nens i nenes de fins a cinc anys també puguin pedalar contra el càncer, destaca el president del Club ciclista rosinc Joan Hornos. En acabar es farà una botifarrada a la brasa que se servirà al mateix recinte.

Samarreta i botifarrada

Per poder participar cal fer la inscripció aportant un donatiu de 10 euros si es fa de manera online a través del web de la Fundació i de 12 euros si es fa de manera presencial a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Amb aquest donatiu els participants rebran una samarreta exclusiva de l’esdeveniment i també la degustació de la botifarrada. «En aquesta primera edició hem fet 500 samarretes i esperem una bona resposta per part de la gent de Roses que sempre es mostra molt solidària» apunta Hornos. Les inscripcions ja estan obertes fins i al moment ja hi ha més d’una trentena de persones apuntades.