L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha presentat la nova programació esportiva per a escoles municipals per aquest nou curs. Entre l’octubre del 2021 i el maig del 2022, el consistori ha programat, des de la regidoria d’Esports, una nova llista d’activitats físiques per als més petits sota el lema «viu l’esport a Castelló d’Empúries». A més, també s’hi han inclòs les deu entitats esportives que treballen al municipi amb nens i nenes o que tenen base formativa, especificant un període de portes obertes entre el 20 de setembre i l’1 d’octubre per a provar les diferents disciplines esportives més enllà del programa municipal. Una fórmula per intentar captar l’atenció dels més petits per iniciar-se en la pràctica esportiva.

Dividit en diferents blocs, els alumnes de p4 i p5 poden accedir al bloc d’iniciació preesportiu d’educació infantil. En aquest, es busca que els nens i nenes tinguin un primer contacte amb l’activitat física, la coordinació del cos i les seves funcions motrius. Un exemple clar és la participació en els cros comarcals, entre moltes altres activitats que es realitzaran al Pavelló Municipal d’Esports i la sala polivalent.

Tanmateix, també hi ha el següent bloc, el multiesports, que comprèn diferents disciplines com ara el bàsquet, l’handbol, el futbol sala, l’hoquei, el bàdminton, entre altres. Unes activitats orientades a edats d’educació primària, d’entre primer i quart, també al pavelló i la sala polivalent del nucli antic de Castelló d’Empúries. A part, una de les disciplines que més èxit està aconseguint els últims anys és la iniciació a l’escalada, una activitat que es realitza a la sala polivalent on hi ha el rocòdrom municipal. Aquesta proposta va orientada a alumnes a partir de tercer de primària fins a l’ESO, amb diferents dies i horaris segons l’edat, que sembla està agradant cada vegada més als joves del municipi.

Per últim, les activitats amb teles acrobàtiques han entrat en el programa d’aquest curs, una proposta per a nois i noies a partir de primer de l’ESO, però, també, per a adults a la sala polivalent del municipi en franges horàries diferents segons les edats.

El programa d’activitats també ha contemplat la distància entre els dos nuclis principals de Castelló d’Empúries. A Empuriabrava, a l’escola El Bruel, s’ha adaptat una proposta multiesports per als nens i nenes de l’escola.

Les inscripcions per a les diferents activitats es podran formalitzar entre el 15 i el 29 de setembre, presencialment a l’OMAC de l’Ajuntament demanant cita prèvia o a través del web del consistori fins a exhaurir les places limitades.

Jornades de portes obertes

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha fixat les dates de les portes obertes de les seves entitats esportives entre el 20 de setembre i l’1 d’octubre. I és que, aquestes jornades gratuïtes busquen captar l’interès dels més petits del municipi per començar amb alguna disciplina al poble. Els clubs formatius amb base que figuren en el programa són el Club Bàsquet Castelló, Club Handbol Esplais, Club Rugbi Alt Empordà, Club de Futbol Esplais, Club Gimnàstica Rítmica, Club Patí Castelló d’Empúries, Associació Esportiva Hajime de Judo, INNAE Taekwondo Empúries, Xon’s Rem Empuriabrava i l’Escola Municipal de Vela.

En funció de l’entitat, s’ha fixat un dia o hora per a poder gaudir gratuïtament d’una prova en la disciplina esportiva corresponent.