El primer Joan Gamper que es jugarà a l’estadi Johan Cruyff. El primer que ha tingut una doble versió, masculina i femenina, contra el mateix club, la Juventus.  El primer en què ha fet el parlament Sergio Busquets, el nou capità en absència de Messi, el més antic de la plantilla, l’adolescent que va revolucionar el futbol en la seva presentació, el 2005, precisament contra la Juventus. El primer Gamper de Sergio Agüero, Memphis Depay i Emerson Royal, tres dels quatre fitxatges (Èric Garcia encara era ahir al Japó i va guanyar la medalla de plata olímpica), que en una setmana han comprovat com de volcànic és el Barça.

Koeman: "Malgrat el comiat de Messi, estem molt il·lusionats"

L'entrenador del Barcelona, Ronald Koeman, ha assegurat en la presentació de la plantilla, abans de la disputa del Trofeu Joan Gamper, que està "molt il·lusionat per la temporada" vinent malgrat la marxa de Leo Messi.

"Malgrat el comiat de Leo Messi, estem molt il·lusionats amb aquesta temporada nova. Amb la plantilla que tenim, els fitxatges que hem fet i a més han pujat joves, que sempre és el futur d'aquest gran club", ha explicat el tècnic a la graderia de l'estadi Johan Cruyff.

El públic ha ovacionat Messi i ha corejat el nom de l'argentí quan Koeman l'ha pronunciat i, per contra, ha esbroncat la presentació d'alguns jugadors com Umtiti o Pjanic.

El tècnic, després d'agrair la tornada dels fans després que hagi estat "duríssim per a tots" jugar amb les graderies buides, ha parlat de les seves esperances per a aquesta campanya.

"Estem convençuts que us donarem moltes alegries a vosaltres aquesta temporada. Amb molta ajuda, molt sacrifici i molt bon treball aconseguirem el màxim. Sabem què és ser del Barça i què representa aquest club. Visca el Barça i visca Catalunya", ha finalitzat.