L'Àrea d'Esports que s'havia de disputar el pròxim 15 de novembre. La prova atlètica estava prevista per al 3 de maig, però la situació excepcional i el confinament amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 va obligar a reprogramar la cita fins a la tardor del 2020.

Aquest esdeveniment esportiu ha reunit més de 1.200 atletes en edicions anteriors, una afluència que no és viable actualment pel repunt de casos i la inestabilitat de la situació.

«Tal com està la situació actual, el més convenient és suspendre la Marató d'Empúries i començar a planificar la següent que esperem que sí que es pugui celebrar», explica Boran Minic, regidor d'Esports de l'Escala, sobre la suspensió definitiva.

Precisament, la pròxima edició de la prova està prevista per als dies 1 i 2 de maig del 2021, unes dates en què s'espera que la situació sanitària estigui suficientment controlada. «Fins ara hem hagut de suspendre la Travessa de Festa Major i altres activitats. Hem de ser conscients de la situació i volem garantir la seguretat de la gent», afegeix.

«L'Escala es mou»

Tot i la suspensió d'una de les proves més emblemàtiques del municipi costaner, des de l'associació de comerç, l'Ajuntament i el portal www.curses.cat s'ha impulsat «L'Escala es mou contra el càncer». Es tracta d'una prova esportiva que es pot realitzar des del dia 1 de setembre fins al pròxim dia 13, on els participants poden fer un recorregut en tres formats diferents: marxa, natació o BTT. La iniciativa destinarà la recaptació sencera a l'Associació Espanyola contra el Càncer.

«És una iniciativa en format virtual i completament segura. Es pot fer en família qualsevol de les modalitats i, a més, destinarem la recaptació íntegrament a l'AECC i ajudar en la seva tasca solidària», explica Minic sobre el projecte esportiu que es troba en marxa al municipi fins al final d'aquesta setmana.

El mínim de les inscripcions és de tres euros, amb opció d'aportar fins a dotze per a la causa. En aquest sentit, els participants podran personalitzar el seu dorsal amb el nom i número per sumar en aquesta iniciativa escalenca.