El Club Bàsquet Adepaf Figueres ja ha confeccionat la plantilla amb què afrontarà la temporada que ve, amb l'objectiu d'ascendir a Segona Catalana. El club ha volgut mantenir el bloc que hi havia l'any passat, ja que hi ha fins a vuit renovacions i una sola baixa. «No hem volgut trencar el bloc que ja hi havia fet i, a més, hem complementat la plantilla amb jugadors de la casa. Els dos júniors i Ignasi Quintana, que torna al club», explica el nou entrenador dels figuerencs, Ramon Bech. L'única incorporació forana és Miquel Martí, «al qual havia entrenat fa uns anys a l'Escala i m'agrada molt la seva manera de jugar», assegura Bech.

Bech està il·lusionat amb el projecte de l'entitat figuerenca, ja que explica que «la bona química del vestidor i la il·lusió dels jugadors, la directiva i l'equip tècnic és un bon presagi que amb treball i constància ens permetrà ser un referent a escala provincial pel nostre joc».

De fet, serà una de les plantilles més veteranes de la lliga, amb una mitjana de 30 anys. A més, Bech farà dupla amb Marc Fusté, que torna al club després de molts anys. «Estic molt content de tenir com ajudant Marc Fusté, som amics des de l'estiu del 89, quan vam coincidir, ell com a jugador i jo com a entrenador, en un campus de bàsquet a Boston», assegura Bech. En aquest sentit, Marc Fusté comenta que «estic molt il·lusionat i agraït per l'oportunitat que em dona el club per poder participar en aquesta etapa, i sobretot a l'entrenador i als jugadors».

Amb ganes de conèixer l'equip

El nou entrenador té ganes de conèixer tota la plantilla al complet, ja que si bé alguns jugadors ja els coneix o ja els ha entrenat, a altres encara no ha tingut l'oportunitat de fer-ho. «Els quatre entrenaments que vam poder fer a principi de juliol em van servir per fer-me una idea de les qualitats dels jugadors. Tot i que encara no els conec tots, crec que hi ha fusta per treballar, malgrat que no vam poder aplicar els conceptes d'una manera real», comenta.

Un cop la plantilla i l'equip tècnic està definit, només queda engegar motors, fet que Bech preveu a principi de setembre.

Dos jugadors pendents

Malgrat que la plantilla dels figuerencs sigui de 12 jugadors, el club ha assegurat a les xarxes socials que hi ha dos membres que encara poden entrar en la dinàmica, Guillem Pascua i Gerard Alonso, ja que estan pendents d'un procés d'oposicions. Pascua ha jugat molts anys a Lliga EBA i Alonso a Primera i Segona Catalana.

L'escorta i el base serien un complement de luxe per als de blau en el camí del retorn a categories més altes.