El segon curs del centre esportiu BOT Gym de Figueres s'ha convertit en l'any de la consolidació del jove projecte figuerenc, on els gimnastes del club van aconseguir l'èxit competitiu i formatiu en els campionats territorials del Consell Esportiu del Gironès. I és que la projecció dels joves talents ha superat les expectatives favorablement, ja que la primera intenció era assolir un creixement progressiu des de la seva obertura l'any 2018.

8

El BOT Gym de Figueres suma les primeres medalles

La mirada educativa i la pedagògica fonamentada a oferir una experiència enriquidora a tots els participants són característiques primordials al centre esportiu, on l'acompanyament pedagògic és un valor fonamental per al grup d'instructors del BOT Gym. La tasca instructiva d'Aurora Jara, Ingrid Marimon i Julieta Garralda en gimnàstica artística ha donat els seus fruits, apostant per una formació responsable, un dels principals trets característics de la metodologia pròpia del BOT Gym, ja que es busca potenciar l'actitud del treball a través de la disciplina amable de l'esport. De fet, l'exigència en artístiques per als alumnes del centre ve marcada, precisament, pel nen o nena i la seva família. Els alumnes trien la línia de treball més lúdica o competitiva en funció de les capacitats i desig, potenciant específicament els exercicis motrius convenients per a cada cas particular.

Un centre multidisciplinari

El gimnàs figuerenc, ubicat al carrer Grècia del Recinte Firal, ofereix una escola de gimnàstica artística i de circ; formació en elements aeris com teles, cèrcol, corda i trapezi; sessions de condicionament físic, Unnata Aerial Ioga i esports urbans com tricking, cal·listènia, parkour i freerun, slackline i llit elàstic.

Les instal·lacions compten amb equipaments d'última generació que permeten disposar d'una zona adequada i segura per a la pràctica de les tres branques característiques del centre esportiu figuerenc. A més del terra de molles de gimnàstica esportiva, el centre disposa d'air trick, llits elàstics màster, bag jump, aparells de gimnàstica artística, zona parkour i freerunning, estructura per acrobàcies aèries i una sala polivalent. Tanmateix, el centre també és un dels pocs de tot l'Estat amb un parc indoor de barres, una mostra més del nivell de la proposta esportiva i la seva projecció.

I és que BOT Gym es caracteritza per ser l'únic de la ciutat amb aquestes característiques, una diferència que explica bona part del creixement del gimnàs en aquests gairebé dos anys de vida, on es reuneixen no només els més petits, sinó també adults per créixer i potenciar la unió entre condició física i mental. El moviment, la creativitat, l'art, la tècnica i les instal·lacions que ofereixen a BOT Gym el converteixen en el punt de trobada ideal per activar el cos i la ment, a través d'una experiència motriu on tothom, tingui la condició física que tingui, pugui gaudir del cos en moviment.