Des de la seva arribada a l'Espanyol en aquest mercat d'hivern, el davanter Raúl de Tomás s'ha consolidat com el major argument per creure en la permanència a Primera. El davanter viu un idil·li amb el gol des que va arribar a l'Espanyol. Ha vist porta en tots els compromisos que ha disputat com a blanc-i-blau. El rendiment ofensiu era una de les assignatures pendents de l'equip i el seu fitxatge l'ha esmenat.

L'ex del Benfica ha vingut amb ganes i ambició de conquerir la competició. Raúl de Tomás assumeix la pressió, els galons i contagia la resta del grup. L'equip sap que pot comptar amb un recurs de luxe a dalt. La seva fam i la de la resta de fitxatges d'aquest mercat d'hivern contagien el grup. L'Espanyol ha pagat 20 milions d'euros per ell. És el fitxatge més car de la història de l'entitat. Aquesta quantitat no incomoda l'atacant, tot el contrari: suposa una motivació.

Raúl de Tomás ha conquerit els seguidors en temps rècord. L'afició ja l'idolatra i confia en ell per consolidar la permanència a Primera. La comunió entre l'equip i l'afició va a més a mesura que avancen les jornades. El futbolista assumeix la responsabilitat i el lideratge. De totes maneres, s'ha convertit en una peça ben conjuntada en l'esquema del tècnic Abelardo Fernández. Raúl de Tomás no és un golejador solitari: s'associa bé amb Calleri en atac i amb la resta de components de la parcel·la ofensiva.