El catamarà grec de l'equip Red Bull de Iordanis Paschalidis i Konstantinos Trigonis (GRE-7) encapçala la classificació provisional del F18 Wolrd Championship Costa Brava 2019 després del primer dia de regates. En segon lloc, s'ha situat el catamarà dels argentins Crus González i Mariano Heuser i el tercer lloc de la classificació provisional ha estat per als australians Brett Goodall i Steff Haazen.

La primera jornada oficial del F18 World Championship Costa Brava ha arrencat a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador poc després de la una del migdia, quan el comitè de regates ha certificat que el vent tèrmic s'ha estabilitzat. La gran quantitat d’embarcacions participants -130 catamarans amb 260 tripulants- ha fet que l'organització hagi balisat dos camps de regates a una milla i mitja de la platja, entre Punta Falconera i l'Escala, ocupant tota la badia de Roses, amb el càmping La Ballena Alegre com a camp d'operacions. El vent ha bufat entre els 8 i 14 nusos i ha permès disputar les tres proves previstes.

El catamarà de l'equip grec, guanyador del primer dia de regates (FOTO: MARCO GONZÁLEZ)

Cadascuna de les tres proves constava de dues voltes al camp de regates amb una durada aproximada de 45 minuts cada una, on la flota es divideix en dos grups de competició que naveguen en dues àrees de regata separades. Qui millor ha sabut llegir el vent tèrmic que ha bufat a la badia de Roses ha estat el catamarà grec de l'equip Red Bull, que han obtingut tres primers llocs que el situen al capdavant de la classificació provisional del campionat. Paschalidis va començar a navegar quan només tenia 9 anys i és membre de l'equip grec de vela des del 1985. La tripulació grega coneix bé la Costa Brava, doncs l’any passat ja es va proclamar guanyador del Campionat d’Europa de Fórmula 18 que es va celebrar en les mateixes aigües i que va servir de test pel mundial actual.

Després d'ells, el catamarà dels argentins Crus González i Mariano Heuser, que ha obtingut un segon, un cinquè i un tercer lloc, que els col·loca segons.

El millor catamarà espanyol classificat -n’hi ha 15 en competició d’un total de 130 embarcacions de 23 països diferents- és el de Fabian Manuel Migoya i Alexis Parcerisa, del Club Nàutic Castelldefels, que ocupen la 33 posició.

El campionat, organitzat pel Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic l'Escala i la Reial Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Secretaria Nacional de la Classe Catamarà (ADEC), es reprendrà demà dilluns, segona jornada de les cinc previstes, a raó de tres proves diàries.