La tercera edició del MICBasketball compta amb la participació de dos clubs altempordanesos, Escolàpies i Grifeu-Llançà, amb un equip femení cadascú. D'una banda, en la categoria U16 (cadet de segon any), l'Escolàpies jugarà a Sils, i iniciarà la competició contra el Team MVP, de Portugal, dijous (18.45 h).

Les de vermell també s'enfrontaran, divendres, a les basques de l'Ointxe (12.45 h) i contra el Santjoanenc (19.45 h), en aquest cas a Caldes de Malavella. Dissabte, les figuerenques jugaran els quarts de final, i, si hi arriben, les semifinals; diumenge, la gran final, en aquest cas a Girona (9 h).

D'altra banda, en categoria U14 (infantil) el Grifeu-Llançà participarà en el torneig a la seu de Lloret de Mar, on començarà dijous (19.45 h) contra la Bisbal. Les de groc també s'enfrontaran amb el Team MVP (11.30 h) i amb el Club Bàsquet Pla (19.45 h), els dos partits, també a Lloret de Mar. En aquest cas, els quarts de final, les semifinals i la final es disputen tots dissabte.

60 equips per la tercera edició

El que fa dos anys va ser «un repte il·lusionant que no sabíem quina acceptació tindria», ara és un certamen cada cop més consolidat. «Nosaltres fem tots els esforços possibles perquè vinguin molts equips», explica el director del torneig Juanjo Rovira. Sí que és veritat que respecte a la segona edició, el nombre d'equips s'ha reduït a la meitat, altre cop 60, després dels 111 -«un fet impensable»- de l'any 2018.

«Hem fet un petit pas enrere per consolidar les bases i amb l'objectiu que el MICBasketball tingui més recorregut amb el pas del temps», afirma Rovira.

Les seus de l'edició d'enguany s'han concentrat entre les comarques del Gironès i la Selva.