Platja d'Aro va acollir ahir la presentació de les presents edicions del Costa Brava-Girona Basket i TOP European, dos tornejos que es disputaran aquest mes (del 18 al 20 d'abril el primer i del 14 al 17 el segon) i que comptaran amb un rècord de participació. En total, seran més de 1.250 jugadors provinents de quatre continents.

D'una banda, el Costa Brava-Girona Basket arriba a la sisena edició. Les categories masculines mantenen el seu format de 16 equips per grup, i les femenines creixen fins als 26 equips. Seran prop de 200 partits de bàsquet cadet, infantil i mini, als pavellons de Fontajau, Sant Gregori, Palau Sacosta, Montfalgars, Santa Eugènia, Vila-roja, Vilablareix, Quart, Salt i Castell-Platja d'Aro. Comptarà amb conjunts de fins a 9 països diferents. En són un exemple l'Oostende belga, el Zalguiris lituà, la PSSA de Dubai, la YISCA de Kènia o l'Sparta Praga txec, així com els espanyols Valladolid, Tabirako o San Viator, entre d'altres.

Pocs dies abans, el 14, donarà el seu tret de sortida la segona edició del TOP European, que concentrarà l'elit del bàsquet europeu a Platja d'Aro. El nodrit cartell comptarà amb equips com el FC Barcelona, Zalgiris Kaunas (vigent campió), Apollo Amsterdam, la selecció nacional txeca, Ratiopharm ULM o l'institut dels Estats Units Palm Beach Gardens Starzz, entre molts altres. La presentació conjunta d'un i altre torneig es va celebrar ahir a l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb la presència de Julia Reisingerova, jugadora de l'Spar Citylift Girona.