De moment, l'any 2019 no és gaire prometedor per a la Marca de l'Ham, que amb només una victòria, set empats i quatre derrota no ha pogut evitar caure a la classificació. Amb la nova derrota davant del Besalú (2-0), els figuerencs marquen la salvació amb 32 punts i en tenen quatre de coixí respecte al descens.

Qui tampoc se'n surt és el Base Roses. Per més que ho intenti. Els rosincs van perdre al camp del Quart (3-2), en un partit que se'ls va escapar als últims deu minuts. Tot i aconseguir la remuntada, aprofitant un gol de penal abans d'arribar al descans que els va donar l'empenta necessària a la segona part perquè Sergi Moreno sentenciès, els visitants van acabar encaixant dues dianes als últims deu minuts. Un cop dur que no els permet abandonar el cuer. D'altra banda, l'Escala va tornar a conéixer la victòria. Els de Sepu van imposar-se amb una maneta al Santa Pau (5-0), penúltim classificat. Aquesta jornada, els escalencs també han estat pendents del duel entre el Guíxols i el Bescanó (1-2), que ha sigut decisiu pel lideratge de la categoria pels del Gironès.

Amb 62 punts, l'Escala es manté amb una lluita aferrissada contra el Guíxols per quedar-se amb la plaça de promoció d'ascens. La pròxima jornada tindrà una bona oportunitat visitant el cuer Base Roses, que també té alguna cosa a dir. La Marca de l'Ham, rebrà tot un Guíxols.