En els darrers anys, cada cop hi ha més usuaris que fan esport que van acompanyats per un dispositiu que té forma de telèfon mòbil amb una aplicació incorporada. A més, aquesta nova realitat arriba a l'esport més popular en forma d'aplicacions que es descarreguen a l'instant i que es converteixen en monitors virtuals de moltes persones aficionades a caminar, córrer o anar amb bicicleta. És també ja un fet que la pràctica esportiva es difon i es comparteix a través de les xarxes socials.

De fet, les aplicacions esportives es troben entre les més descarregades, juntament amb les de jocs, música i missatgeria. Es pot constatar que últimament aquestes eines han fet augmentar les persones que fan esport i, com a conseqüència, la pràctica d'exercici físic s'ha fet més social amb les aplicacions tecnològiques. Les millors aplicacions per a esportistes són aquelles que ens ajuden a superar-nos dia a dia durant els entrenaments o competicions. Les tecnologies segueixen avançant i el naixement de noves eines digitals per als amants de l'esport va en augment, tot i que n'hi ha algunes de molt consolidades com ara Runtastic, adaptable per a qualsevol tipus d'activitat física; Strava, especialitzada en corredors i ciclistes amb una gran influència a les xarxes socials; o BMI calculator, un mesurador de l'índex de massa corporal per saber la condició física de cada usuari.

wikiloc

Un servei amb més de 4 milions d'usuaris

Una de les aplicacions esportives amb més èxit és Wikiloc, un servei gratuït en el qual es poden emmagatzemar i compartir rutes a l'aire lliure de tot el món referenciades especialment amb GPS. Les indicacions pertanyen a diferents categories segons el desplaçament, i destaquen el senderisme, ciclisme i altres activitats. Wikiloc s'ofereix en diversos idiomes i ja en formen part més de 4 milions i mig d'usuaris que han compartit més d'11 milions de rutes i 20 milions de fotos a l'aire lliure.