Trobar una jugadora idèntica a Shay Murphy era literalment impossible. La veterana tiradora de Califòrnia és unica per capacitat anotadora, per experiència en el bàsquet europeu i, sobretot, per caràcter. Ara bé, el director esportiu de l'Uni Pere Puig s'ha tornat a moure de pressa i bé. La substituta de Murphy a l'Spar Citylift Girona no és veterana ni una gran tiradora, però és una aler amb una capacitat física privilegiada i una de les joves jugadores nord-americanes més destacades del moment. Formada en el millor equip universitari dels últims anys (Connecticut), aquest passat estiu Gabby Williams es va estrenar a la WNBA desenvolupant un paper protagonista amb Chicago Sky (titular en 30 dels 34 partits) després de ser escollida en el número 4 del darrer draft. «Gabby Williams és probablement una de les jugadores més atlètiques que han arribat a la WNBA en els últims anys». La definició és de James Wade, entrenador de Chicago Sky que la setmana passada va confirmar que Williams tornarà a formar part de la seva plantilla el proper estiu a la lliga nord-americana.

Amb 22 anys, Gabby Williams s'ha estrenat aquesta temporada al bàsquet europeu amb el Nàpols, amb qui estava fent 16 punts per partit (els mateixos que Murphy a l'Uni) fins que el club del sud d'Itàlia es va veure abocat a renunciar a seguir competint a la Sèrie 1 per problemes econòmics. El darrer partit de Williams a Nàpols va ser el 24 de gener i, just un mes després, arribarà aquest cap de setmana a Girona per incorporar-se a l'Spar Citylift Girona just abans de la Copa. Gabby Williams té doble nacionalitat, nord-americana i francesa i, per tant, la seva arribada no alterarà res a la plantilla. Mentre Murphy sigui a Girona, les dues estaran a disposició d'Èric Surís, la intenció és que a la Copa de Vitòria sigui així encara que Williams només s'haurà entrenat un parell de dies amb l'equip, i després una assumirà el rol de l'altra.

Gabby Williams no té l'amenaça en el tir de tres punts de Shay Murphy, però, amb ella, el públic de Fontajau descobrirà un físic privilegiat per jugar a bàsquet defensant molt fort, recuperant pilotes, anant fort al rebot i buscant la cistella amb penetracions agressives. En els seus anys a Connecticut, Williams va jugar quatre Finals Four de la WNBA guanyant dos cops el títol (2015 i 2016) al costat de jugadores com Breaanna Stewart (Dinamo Kursk). «Amb l'arribada de Gaby Williams hem cobert el més ràpid que hem pogut la baixa de Shay Murphy, però són jugadores molt diferents. Murphy és una aler tiradora i Williams és una jugadora que pot jugar d'aler i d'aler pivot que no té la capacitat de Murphy de fer punts en el tir exterior, però amb una capacitat física que ens farà gua­nyar més consistència i capacitat de rebot sense perdre capacitat d'anotació», resumia ahir el director esportiu de l'Spar Citylift Girona, Pere Puig, que va confirmar que les dues jugadores, tant Shay Murphy com Gabby Williams, estaran a disposiciód'Èric Surís a la Copa.