Espolla acollirà, aquest diumenge, dia 27 (a les 10 del matí), la quarta edició de la Marxa de la Sussissa, una cursa de muntanya que tindrà 10 km de recorregut i 360 metres de desnivell positiu. El circuit passarà per punts emblemàtics del poble, com els Vilars, els Masos, la Font de la Viuda i el Pal, entre d’altres.

La sortida serà des de la plaça Marquès de Camps, hi haurà avituallament a mig camí i, a l’arribada, per agafar forces, una torrada amb sussissa, la salsitxa típica de la zona. Les inscripcions segueixen obertes al web de la Marxa de la Sussissa i a Curses.cat i el preu va, segons l’edat i de si s’està federat o no, entre els 6 i els 12 euros. El nombre màxim d’inscripcions és de 400 participants -els 300 primers tenen la samarreta commemorativa. La prova és organitzada per l’Ajuntament d’Espolla i aquest cop la cursa tindrà lloc a finals de gener, a diferència d’anys anteriors, quan era al principi.

Nova ruta dels 4 refugis

Nova ruta dels 4 refugisParal·lelament a la prova, el dia abans, dissabte 26 a partir de les 6 de la tarda a La Fraternal, s’han programat dues activitats. Per un costat, hi haurà la presentació de la nova «Ruta dels 4 Refugis de Tramuntana» a càrrec del Centre Excursionista Empordanès.

Per l’altre, cinc corredores de muntanya de la demarcació explicaran les seves vivències en la taula rodona «Curses de muntanya en femení». Es tracta de les llançanenques Montse Rivera i Aina Cusí, la castellonina Alba Segura i les gironines Núria Puig i Carmen Rodríguez, que s’han adjudicat un grapat de podis en curses que han tingut lloc per la zona els darrers mesos.