La primera jornada de l'any comptava amb tres duels que enfrontaven equips de la comarca. A Segona Catalana femenina, Roses i Vilafant van jugar un matx que aparentment havia de ser més desigual del que va acabar sent. Les de Francis Rodriguez van complir amb les expectatives de guanyar el partit, però fins al tercer quart (11-24) no van marxar en el marcador. Les de David Casellas, malgrat que no han guanyat cap partit, van oposar resistència, també a l'últim quart, per un resultat final de 46-60.

El partit deixa més tocat el Roses, que té a set victòries la salvació directa, i més reforçat el Vilafant, que empata amb el Cassanenc en l'última plaça de play-off d'ascens a Primera amb deu victòries i quatre derrotes.

Els homes d'Albert Comas, l'Escala.

A Tercera Catalana masculina, l'Escala va vèncer un Adepaf desconegut gràcies a l'encert en el tir exterior. Els homes d'Albert Comas van començar molt forts (11-2) i van obligar els de Jordi Marull -molt espessos en el seu joc- a anar sempre per darrere en el marcador, fins al definitiu 74-61.

L'Adepaf, ferm canditat a l'ascens a principi de temporada, és cinquè amb set triomfs i cinc der­rotes, i l'Escala, que ha configurat un equip de circumstàncies, és setè, amb sis partits guanyats i sis de perduts.

Els homes de Jordi Marull, l'Adepaf.

El tercer derbi de la jornada va ser a Tercera Territorial masculina entre el Grifeu-Llançà i el Castelló (73-49). Els homes de Xavi Garriga i Pitu Company guanyaven de 13 punts a mitja part (37-24), gràcies a un molt bon segon període, i van augmentar l'avantatge en els segons vint minuts. Els castellonins, per la seva banda, només van poder aguantar durant el primer quart (14-12).

Els de groc, amb la victòria, es mantenen en zones de play-off d'ascens, mentre que els de negre, amb la derrota, no surten de la zona de play-off de descens.

El Vilafant no aixeca cap

La resta de partits de la jornada van ser derrotes, excepte l'Escala femení. A Segona Catalana masculina, el Vilafant de Bru Rovira segueix amb la mala dinàmica, i contra el Ripoll (56-48), en un partit força travat, no la va poder capgirar. Ara mateix, són dotzens a la taula amb només tres victòries i nou derrotes, tot i que aquesta setmana contra el Torelló, dissabte (19.30 h) -rival directe- podran canviar el xip en el seu segon any a la categoria.

Tampoc no va poder guanyar l'Escolàpies a Tercera Territorial masculina a la pista del Vilobí d'Onyar (62-59) i no acaba de trobar les sensacions que els catapultin cap a la part alta, ara són sisens, abans de rebre el líder, el Fontajau, diumenge (18 h).

L'Escala femení, sí que rutlla

Així, de la jornada, l'únic equip que també va vèncer va ser l'Escala femení a Tercera Catalana, que segueix amb la bona dinàmica -només dues derrotes- i és un dels principals candidats a lluitar per un ascens a Segona que l'any passat se'ls va escapar per ben poc. Contra el Sarrià de Ter (76-51) van dominar des del segon quart (20-6) on van imposar el seu ritme.

Les noies de Susi Martí són terceres empatades amb el Blanes en la zona de play-off d'ascens i tenen a dues victòries i el bàsquet average la Vall d'en Bas, que és líder en la posició d'ascens directe.

L'Escolàpies, 13è del mateix grup, va ajornar el seu partit contra el Cassanenc (11è) per al divendres 12 d'abril.

Últim partit de la primera volta

Per als equips que juguen a Segona i Tercera Catalana, aquest cap de setmana és l'últim partit de la primera volta, i una jornada de descans, el cap de setmana del 26 i 27 de gener, els servirà per fer balanç de com ha anat fins ara i per plantejar els nous objectius entre la permanència per a alguns o l'ascens per als altres.