El Grup Esports Nàutics de Roses està afrontant el tram final de temporada en l´aspecte d´organització de proves, que s´allargaran durant tot el proper octubre. El diumenge dia 7 tindrà lloc la primera jornada de la regata social Open Vela Lleugera de tardor, que tindrà tres fases en total -les altres dues seran el 4 de novembre i el 16 de desembre.

A partir de la setmana següent ja serà el torn de rebre competicions de més ressò. Entre el 12 i el 14 d´octubre, Roses serà l´escenari del Campionat de Catalunya de windsurf en la modalitat d´eslàlom. El windsurf té un fort arrelament a la comarca i, sense anar més lluny, des de fa més de vint anys Sant Pere Pescador rep aquesta disciplina, considerada com la reina, però en clau mundial absolut. Al juny passat, Roses ja havia rebut la quarta prova del circuit estatal de windsurf, inclosa dins del Campionat d´Espanya de funboard.

Les dues competicions restants tindran un caràcter europeu. Per un costat, del 19 al 21 d´octubre, les aigües rosinques seran l´escenari, quatre anys més tard, de l´Europa Cup Laser, on navegaran embarcacions de les classes Estandard, Radial i 4.7 de vela.

Per l´altre costat, del 26 al 28 d´octubre tindrà lloc l´Euro Master Laser Series, coneguda com la clàssica To Be Làser Màster.