La Lliga Santander disputarà partits oficials de la temporada als Estats Units a partir d'aquest curs 2018-19, que s'enceta avui, després de l'acord per 15 anys signat per La Lliga i la multinacional de mitjans, esports i entreteniment Relevent, que pretén impulsar el futbol als Estats Units i Canadà.

Així ho va anunciar en un comunicat La Lliga, que va precisar que «Laliga North America», una aliança d'empreses a 15 anys i participada al 50 per cent, serà el representant de la patronal en tots dos països i que preveu, entre altres accions, celebrar un partit de Primera Divisió als Estats Units, el primer que una lliga europea jugui fora del vell continent.

Segons publicava el diari El País, la celebració del partit de la Lliga espanyola serà «com més aviat possible», ja aquesta mateixa temporada 2018-19 amb l'actual campió, el FC Barcelona, o el Reial Madrid, guanyador de la Lliga de campions en els últims tres anys, com un dels equips protagonistes. En aquest sentit, TV3 va assegurar que un dels partits que s'ha plantejat portar als EUA seria el Girona-Barça del mes de gener. A mitjà termini també s'han plantejat dur un dels clàssics a Amèrica, dins la voluntat de La Lliga d'expandir mercats en la seva pugna amb la Premier.

Aquest acord marca un punt d'inflexió per al futbol als Estats Units i Canadà, i amb la Copa del Món de la FIFA de 2026, que se celebrarà a Amèrica del Nord, a l'horitzó. L'aliança reforçarà el creixement de La Lliga als Estats Units i Canadà a través d'activitats en escoles infantils, formació d'entrenadors de futbol base, acords de màrqueting, activacions de marca amb consumidors, partits d'exhibició i plans per disputar un partit oficial de Primera als Estats Units.

«Aquesta extraordinària aliança d'empreses és el següent gran pas en la creixent popularitat del futbol a Amèrica del Nord. Aquesta relació única crearà noves oportunitats perquè milions d'aficionats al futbol nord-americans experimentin el futbol més apassionat, emocionant i de més alt nivell del món», va comentar el president i propietari de Relevent, Stephen Ross.

El president de La Lliga, Javier Tebas, va assenyalar que Laliga està bolcada en «fomentar la passió pel futbol a tot el món». «Aquest revolucionari acord sense dubte donarà un impuls fonamental a la popularitat d'aquest esport als Estats Units i Canadà. Relevent ha omplert estadis en tot Estats Units amb la International Champions Cup. Estem encantats de col·laborar amb ells en aquesta missió conjunta per promoure el futbol a Amèrica del Nord», va dir. Amb seu a Nova York, Laliga North America té com a responsable a Boris Gartner, un alt executiu de mitjans amb gran experiència en el mercat hispà i llatinoamericà.