Les sèniors del Club Patí Jonquerenc es van proclamar, el dissabte passat al migdia, sotscampiones de Primera Catalana i a prori ja han obtingut l’ascens a Nacional Catalana, la categoria de plata de l’hoquei patins. Tot apunta que el conjunt que entrena l’ex del Citylift Girona Judith Carreras obtindrà l'ascens en el segon esglaó perquè el campió, el Voltregà C, no pot pujar perquè té el B per sobre i d’aquesta manera les frontereres serien el següent equip que optaria a la plaça premiada.

La normativa és ambigua segons el club altempordanès i hauran de passar uns dies per confirmar-ho ja que el Voltregà C podria cedir el seu privilegi en un altre club. No obstant això, el Jonquerenc va celebrar el sotscampionat que s’havia assegurat el dia abans per la derrota del seu immediat perseguidor, el Mataró B, a Lloret (6-2). Per aquest motiu, en el moment de jugar davant el Roda les alberenques ja havien assolit l'èxit i tot i la intenció d’acomiadar-se de la temporada amb una victòria van acabar perdent (1-2, amb gol de Lídia Faig) de manera intranscendent, davant 180 espectadors que les van acompanyar en el seu pavelló, d’entre les quals Ariadna Cabezas, retirada fa un any. La seva sensible baixa va ser contrarestada amb arribades de nivell com Carla Gri i Ariadna Campistol, procedents del Girona, i de la portera Ivet Soler.

Carreras parla de “sentit comú”

“El sentit comú fa pensar que sí que hem pujat, però han canviat la normativa i el Voltregà C pot cedir la plaça. Entenem que la seva plaça l’agafarem nosaltres”, explicava Carreras al finalitzar el partit. La jonquerenca, exjugadora del club que va tornar l’estiu passat per passar a la banqueta, subratlla que “l’objectiu era salvar-se, el projecte era nou i estic orgullosa perquè les jugadores s’han adaptat molt bé. Tornar aquí com entrenadora i poder obtenir aquests resultat em dona molt d’orgull, m’ha posat moltes facilitats”. La germana del coordinador i alhora jugador del masculí Marcel afegeix que de cara a la temporada que ve “tot apunta que seguiré”.

Contra el Reus i l’Sferic Terrassa

El Jonquerenc femení, que temps enrere havia militat a la màxima categoria, torna a reviure una bona època i si tot segueix el seu curs l’any que ve seguirà jugant contra rivals catalans, d’entre els quals el Reus Deportiu i l’Sferic Terrassa, descendits de l’OK Lliga.