Alejandro Valverde (Movistar) ha demostrat un cop més que és un ciclista superlatiu al imposar-se contra pronòstic en la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. El corredor murcià s’ha enfrontat cara a cara a especialistes més purs que ell en arribades massives i els ha superat amb força i coratge per vestir-se amb el maillot de líder de la ronda catalana.

Aquest victòria dóna un regust especial al conjunt Movistar. L’arribada a Valls sempre és singular, ja que aquest era el poble del ciclista Xavier Tondo, que va perdre la vida tràgicament l’any 2011. La memòria de Tondo, company de Valverde al Movistar, de ben segur ha animat al murcià en els metres finals.

La Volta entra a la Catalunya Central

La segona etapa de la Volta Catalunya entre Mataró i Valls (175.6 km) ha estat marcada pel retard dels corredors. En els primers compassos de la carrera el pilot s’ha trobat amb un fort vent de cara que ha alentit la marxa i ha fet que la jornada circules amb més d’una hora de retard.

Els tres protagonistes de l’escapada han estat Molina (Caja Rural-RGA), Bizkarra (Euskadi-Murrias) i Merino (Burgos-BH). Els tres han transitat per la Catalunya Central amb uns minuts d'avantatge. Molina ha estat el vencedor de l'esprint intermig ubicat a la ciutat d'Igualada.

El gran grup ha reservat forces de cara a les etapes de muntanya i els ha tingut controlats en tot moment. El moment assenyalat de la jornada era el Coll de Llilla (3ª), situat a 10 quilòmetres de l’arribada.

L’equip Michelton-Scott s’ha encarregat de posar un ritme important que ha negat les opcions d’atacs individuals. A les rampes de Llilla s’ha despenjat el líder de la carrera i vencedor de la primera etapa, Àlvaro Hodeg.

Amb el pilot agrupat l’esprint masiu era inevitable. A la recta final, el conjunt Bahrain ha llançat l’arribada. Sobre el paper, havia de ser una lluita entre homes ràpids com Impey o McCarthy, però Alejandro Valverde ha volgut homenatjar a Xavi Tondo i ha decidit esprintar.

El murcià, amb una classe inigualable, és capaç de lluitar en tots els terrenys i així ho ha demostrat. Ha esperat al moment ideal i amb la seva punta de velocitat ha aconseguit remuntar en els últims metres per aixecar els braços i vestir-se amb el maillot de líder de la Volta.

Demà, la muntanya arriba a la Volta a Catalunya. La tercera etapa de la ronda catalana portarà els corredors de Sant Cugat a

Volta a CatalunyaVallter 2000