El Museu de l’Anxova i de la Sala (Masle) va acollir, el divendres passat, una nova edició de la Festa de l’Esport de l’Escala, que premiava els clubs i esportistes locals que van destacar durant el 2017. El guardó a la millor esportista local sènior femenina va ser per la culturista Anabel Da Cruz per haver quedat campiona d’Espanya el passat octubre a Badajoz. I al millor esportista local sènior masculí va ser per l’atleta Desi Mateos, ja que actualment és considerat un corredor dins el top 10 gironí.

El reconeixement a les millors classificacions individuals juvenils van ser per les atletes Àfrica i Aitana Radsma per destacar a les competicions de Catalunya i d'Espanya. També en aquest apartat va rebre premi Raquel Osorio, especialitzada en el kitesurf freestyle i que va quedar tercera del Món en la categoria júnior, tercera d'Espanya, quarta del Món i tercera d'Espanya a la Copa d'Espanya de Kitesurf. També en les millors classificacions individuals es va reconèixer la feina del jugador escalenc Pol Guillem, un padelista en continua progressió que s'ha quedat moltes vegades a les portes de la final.

A l'apartat millors classificacions per equips en etapa juvenil, els premis se'ls van endur l'equip infantil de tennis taula format per Iker González, Norbert Tauler i David Portell per haver guanyat l'Estatal que es va fer a Almeria i quedar sotscampió de Catalunya; l'infantil B de futbol dirigit per Xavi Carmona per haver guanyat la lliga la temporada anterior; i els alevins A i B de futbol que van acabar segons en un curs on es buscava la salvació. I també va ser premiat el preinfantil masculí de bàsquet per haver aconseguit la primera posició del campionat de Girona Nivell B.

Tres aniversaris especials

La Festa de l’Esport també va reconèixer els primers equips de bàsquet, al masculí per aconseguir l'ascens a Primera Catalana i al femení per haver signat una gran temporada a Tercera la temporada passada.

En l’acte tampoc va passar per alt els tres aniversaris del 2017. El 50è aniversari del CER l'Escala i del Club Nàutic l'Escala i el cinquè de les arts marcials de la secció del CER, un apartat que fa dos anys va crear un projecte destinat a persones amb diversitat física, algunes de les quals amb cadira de rodes.

D’altra banda, un dels clubs que van creixent és el Natació Escala-Empúries, que va ser reconegut per la gran tasca que està fent. Un dels premiats va ser també el mestre d'Educació Física del CEIP Empúries Paco Ubric, que s'ha jubilat després de 25 anys a l'escola.

Toribio, a títol pòstum

I per tancar l'acte es va entregar una placa a títol pòstum a Carlos Toribio, que ens va deixar el 2017, que havia jugat a totes les categories del futbol i que ha deixat una empremta inesborrable.

L'acte va ser dirigit pel periodista esportiu escalenc Ivan Garcia i va comptar amb una conferència sobre l'educació i l'esport capitanejada per Pau Campos, entrenador d’handbol amb passat al Bordils i a la lliga romanesa. A la Festa de l’Esport, organitzada per l’Ajuntament de l’Escala, també van intervenir l’alcalde Víctor Puga i el regidor d’Esports Josep Bofill.