Pau Gasol i Ricky Rubio van acabar amb la República Txeca en gairebé no vuit minuts a fer 13 punts el primer i 14 el segon, i deixar als centreeuropeus sense arguments per seguir lluitant fins al 56-93 final.

Amb prou feines tres minuts van mantenir el pols els txecs, gràcies a Kriz, que va fer els 7 primers punts del seu equip per equiparar a un Pau Gasol que va estar més que encertat en aquests primers minuts.

Al costat de Rubio, el major dels Gasol va formar un tàndem inabordable per als txecs, que van veure com abans que finalitzés el primer quart qualsevol mínima opció de victòria s'havia esfumat (14-33).

Els cinc primers minuts del segon quart van ser especialment densos i poc atractius, amb un 4-5 de parcial i el segon equip en pista per part del seleccionador espanyol, Sergio Scariolo (18-33).

El retorn dels Gasol va reactivar el marcador fins a un 23-56. Una diferència de 33 punts en els primers vint minuts de joc. Una prova clara de la diferència existent entre tots dos equips.

Amb aquest panorama, qualsevol intent de fer proves va ser inútil. Scariolo va intentar que es perfeccionés la defensa, a la qual li queda bastant treball per davant.

Es va comprovar, en el tercer quart, un intercanvi de cistelles amb poques defenses que no va servir per res i que va finalitzar amb 38-76.

Scariolo va poder reservar a Álex Abrines, qui al matí va passar proves mèdiques que van confirmar que no té lesió alguna, i els titulars van ser simples espectadors en els deu minuts finals.

L'equip espanyol va signar una altra còmoda i àmplia victòria i diumenge, dia de descans, podrà preparar amb tranquil·litat el partit del proper dilluns contra els amfitrions.

Fitxa tècnica

56 - República Txeca (14+9+15+18): Hruban (4), Satoransky (8), Peterka (6), Bohacik i Kriz (11) -equip inicial-, Auda, Welsch (2), Palyza (5), Sirina (9), Svrdlik (9) i Kyzlink (2).

93 - Espanya (33+23+20+17): Pau Gasol (26), Rubio (17), Marc Gasol (8), San Emeterio (6) i Navarro (3) -equip inicial-, Rodríguez (5), Willy Hernangómez (9), Sastre (4), Vives, Oriola (8) i Juancho Hernangómez (7).

Àrbitres: Panagiotis Anastopoulos (GRE), Erez Gurion (ISR) i Christopher Reid (AUS). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada del grup C de l'Europeu 2017 disputat en el Polyvalent Hall de Cluj-Napoca davant 3.033 espectadors.