Chris Froome (Sky) va gaudir de la primera jornada de descans de la Vuelta amb el mallot vermell de líder que imposa respecte al grup de rivals directes, en què el colombià Esteban Chaves (Orica) s'ha convertit en el principal opositor. De moment Froome s'ha saldat algun compte, encara que el seu objectiu no és altre que pujar al primer graó del podi a Madrid.

Una jornada de descans a Alacant i on cada ciclista es va agafar a les seves il·lusions. Froome al mallot vermell que li dóna tranquil·litat, Chaves somiant amb la muntanya que arriba, el doblet italià Nibali-Aru amb opcions esperant millorar la forma a mesura que passen les etapes. Els espanyols, mentrestant, a l'espera. No apareixen pel podi. La Vuelta de les revelacions no sembla ser aquesta. David de la Cruz, sisè, és el primer a 01:30, i el focus segueix estant en Alberto Contador, des de la tretzena plaça, gairebé sense opcions però incendiant les etapes i emocionant a l'afició en l'any de la seva retirada. Té el «top ten» a poc més d'un minut, però el pistoler de Pinto no vol marxar de buit. Buscarà una etapa i perseguirà el líder.

Froome i Chaves estan cridats a protagonitzar el duel principal. El colombià haurà de buscar fortuna en una segona setmana que es presenta interessant amb en les etapes de muntanya. Després del descans arriba una teòrica etapa de transició entra Caravaca i Alhama de Múrcia. Es disputa la desena etapa, de 164,8 quilòmetres, abans que arribi la muntanya i que la segona setmana comenci a decidir aquesta Vuelta, que té Chris Froome com a líder i on tots els pronòstics apunten a la victòria pel ciclista de l'Sky.