El tennis taula alt-empordanès va tornar a posar de manifest el seu nivell, pel que fa al planter, en el Campionat d'Espanya de totes les categories que s'ha celebrat a Almeria durant els últims deu dies. A terres andaluses el Tramuntana i el CER l'Escala van pujar al podi, tal com havien fet en edicions anteriors, però aquest cop d'una manera molt descarada. Per una part, el club figuerenc va sumar un total de vuit podis i l'escalenc, quatre.

"És increïble i impensable, sense dubte és l'any més exitós del club en un Campionat d'Espanya", es mostrava exultant Jaume Muntada, president del Tramuntana. El figuerenc, que també hi va participar en veterans, va veure com en sub-23 la vallesana Sara Ballester quedava tercera en dobles al costat de Maria Pérez (Antonio Mendoza de Santander).

Ara bé, on el Tramuntana va brillar amb llum pròpia va ser en categoria infantil i aleví i amb un nom propi, Jana Riera, que dels sis podis acumulats cinc va estar acompanyada per la maresmenca Clàudia Pérez. El tàndem del Tramuntana venia de quedar campiona en dobles alevins el curs passat i aquest cop no es va quedar curt: en alevines van ser primeres en dobles, segones per equips (al costat de la llançanenca Mercè Puig) i en individuals van ocupar els dos últims llocs del podi. En infantils, el binomi Riera-Pérez va quedar primer en equips i tercer en dobles ­-la figuerenca, en individuals, va ser tercera. "La Jana ha estat increïble, està situada entre les millors palistes estatals", afegia Muntada en referència a la perla del club.

Masip, Iker, Norbert i Portell

El CER l'Escala també va quedar satisfet del seu paper a l'Estatal. "Els resultats són extraordinaris i sorprenents", manifestava David González, delegat del club. Per un costat, en juvenils l'igualadí Joan Masip va vèncer en individuals i en dobles i, per l'altre, en infantils van quedar campions la tripleta formada per Iker González -alhora, tercer en individuals-, Norbert Tauler i David Portell.

El Bàscara, també present

A Almeria hi van participar una vintena de palistes alt-empordanesos, d'entre els quals representants locals que es troben fora. És el cas de l'infantil figuerenc Sergi Grau, cedit del Tramuntana al Mataró, que va quedar primer en dobles -venia de ser primer en individual i tercer en dobles a Blanes. D'altra banda, la benjamina d'Orriols Abril Vidal -ara, al Vic, procedent del Bàscara- va quedar campiona en dobles i en equips.

L'idil·li de Riera en els Estatals

La figuerenca Jana Riera va sumar sis podis entre categoria aleví, la que li pertoca, i infantil, superior a la seva edat. Aquest no era el primer cop que la del Tramuntana, de 13 anys, pujava al calaix d'un Campionat d'Espanya: l'any passat, a Blanes, va ser campiona en dobles alevins amb Clàudia Pérez i el 2015, a Antequera (Màlaga), va ser, en benjamins, primera en individual i tercera en dobles i equips.