L'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) es va imposar en el Gran Premi d'Itàlia de MotoGP disputat avui en el circuit de Mugello per davant del gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) i l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP17). El resultat reforça el lideratge de Viñales al capdevant del campionat del món de MotoGP.

A Moto2, l'italià Mattia Pasini (Kalex) es va adjudicar la seva primera victòria en la categoria, després d'una última volta al límit en la qual va superar tant a Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex), que va acabar tercer, com al suís Thomas Luthi (Kalex), que va acabar ocupant el segon esgraó del podi.

A Moto3, l'italià Andrea Migno (KTM) també es va adjudicar la seva primera victòria en el mundial de motociclisme després. L'espanyol Juanfran Guevara (KTM) va aconseguir el primer podi de la seva carrera mundialista, en ser tercer després de Fabio di Giannantonio. Joan Mir continua al capdevant del campionat.