El vent és capritxós i ha fet que, aquest dimecres i per segon dia consecutiu, no es pogués completar cap eliminatòria del XIX Campionat del Món de Windsurf GP Catalunya-Costa Brava. I, precisament per aquests dies en els quals el vent no arriba als 12 nusos mínims que requereix l'eslàlom, el circuit mundial de la PWA World Tour - Professional Windsurfer's Association- assaja a Sant Pere Pescador el primer Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil), en format d´exhibició. I és que el foil, a diferència del windsurf tradicional, requereix només 6/8 nusos de vent per poder navegar.

En la jornada d'avui s´han celebrat tres eliminatòries de Wind-Foil -a l'hora de tancar aquesta nota encara se'n feia una altra-. Les dues primeres han servit, sobretot, per assajar camps de regates de cara a futures competicions. L'objectiu és apropar aquesta disciplina el màxim que sigui possible a la platja, fins al punt que en un dels recorreguts entre boies alguns dels regatistes han escurat tant que els seus foils s´han quedat clavats en bancs de sorra provocant espectaculars caigudes. Entre els damnificats hi ha hagut el multi campió del món d´eslàlom Antoine Albeau (F.192), que ha vist com la quilla del seu hydrofoil es partia.

La falta de vent del Mundial de Sant Pere empeny al foil a exhibir-se

La falta de vent del Mundial de Sant Pere empeny al foil a exhibir-se

Aquestes caigudes han provocat que les dues primeres mànegues de Wind-foil fossin declarades nul·les i que només hagi puntuat la tercera, en la qual ha continuat el duel entre els dos regatistes francesos Antoine Questel (FRA-99) i Antoine Albeau (F.192), que han demostrat que són els windsurfistes que millor s´estàn adaptant a aquesta nova disciplina. Si el primer dia la victòria va ser per Quentel, avui s´ha acabat imposant Albeau.