Un total de 620 assistents han participat, al llarg d'aquest diumenge a Figueres, a la segona edició de la Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i de la Catalunya Nord. Aquesta activitat, que se celebra cada dos anys, es va iniciar a Torroella de Montgrí el 2015 i ara té lloc a la capital de l'Alt Empordà amb la presència de 24 penyes del Barça.

Entre els actes cal destacar que Carles Rexach ha rebut, a la sala La Cate, els premis Tito Vilanova, que volen reconèixer aquelles persones que combreguin amb els valors del bellcairenc. Enguany, el guardonat ha estat l'exblaugrana i en la seva primera edició van ser Jordi Roura i Aureli Altimira, col·laboradors de l'exmembre del Figueres en el primer equip del Barça. En l'entrega hi han assistit els pares de Tito Vilanova, Joaquim i Rosa, i a més s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'expresident blaugrana Agustí Montal.

"Va demostrar que podia portar el Barça"

"Estic molt orgullós de rebre aquest premi, tot i la diferència d'edat que teníem en Tito sempre ha estat especial per mi, havíem tingut sintonia tota la vida. Podia portar el Barça i ho va demostrar", ha comentat Rexach, que com anècdota ha recordat que, un dia estant de casament a Vigo, el va trucar Vilanova per dir-li que li havien ofert la banqueta del Barça i quina opinió en tenia.

D'entre els assistents a la trobada hi ha hagut, en representació del Barça, el figuerenc Dídac Lee, vocal de la junta directiva; Pau Vilanova, directiu en cap de la Comissió Social i el també figuerenc Dani Sala, directiu de la Comissió de Penyes del Barça. A més, també hi han pres part Marta Felip i Jordi Maquef, alcaldessa i regidor d'Esports de Figueres; Lluís Grau, president de la Federació de Penyes de l'Empordà i de la Catalunya Nord; i Marià Padrosa i Marc Sáez, presidents de la Penya Blaugrana de l'Alt Empordà i de la Penya Blaugrana Almogàvers Empordà, respectivament, que han estat els organitzadors de la trobada.

La 2a Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i Catalunya Nord s'ha iniciat amb una cercavila de gegants a la plaça Catalunya i una actuació dels Castellers de Figueres a la plaça de l'Ajuntament. En el consistori, hi ha hagut una recepció a la representació del Barça i als presidents de les Penyes de la Federació, i després de l'acte institucional a La Cate conduït per la periodista figuerenca Laura Brugués, la jornada s'ha tancat amb un dinar de germanor al restaurant El Pa Volador de Vilatenim.