El Deportivo va apagar l'eufòria del Barcelona (2-1), al que va baixar a la terra després de la seva èpica remuntada en la Lliga de Campions davant el Paris Saint-Germain amb una victòria molt treballada i forjada a pilota parada, en dos serveis de cantonada, un en cada període.

Els blaugranes havien signat un ple de victòries en les seves últimes cinc visites a l'estadi de Riazor amb gairebé cinc gols de mitjana per partit, però aquesta vegada es van trobar amb una feroç resistència dels locals i es van estavellar amb Lux en les (poques) oportunitats clares que van tenir.

El Barcelona no perdia en la Lliga des d'octubre, quan va caure en l'altre camp gallec de Primera Divisió, Balaídos, davant del Celta, i la remuntada que elva portar al primer lloc de la classificació (amb un partit més que el Reial Madrid) es va veure interrompuda aRiazor, on el seu rival, el Deportivo va fer un pas importantíssim cap a la permanència.

En el retorn de l'equip blaugrana a la Lliga, l'heroi de l'històric partit davant el Paris Saint Germain en la Lliga de Campions, Sergi Roberto, va ser un dels cinc canvis que va introduir Luis Enrique, que no va poder comptar amb Neymar ni Rafinha.

El Barcelona va apostar per un 3-3-4 en atac, amb Messi i Luis Suárez com a referències ofensives, que es va convertir en un 4-4-2 quan li va tocar defensar.

El Barcelona, poc inspirat, es va embussar en tres quarts d'atac, on el Depor va aixecar un mur de contenció a prova de filtracions.

El Depor va fer un pas endavant en els últims minuts abans del descans, Joselu va tornar a aparèixer en escena per obligar a Ter Stegen a treure una mà i buidar a córner i en aquesta acció des de la cantonada va néixer el primer gol del partit.

Als jugadors de Luis Enrique els van bastar 58 segons per elaborar un atac llarg que va acabar amb la resistència local quan la pilota, després d'un centre de Denis Suárez i un intent de rematada de André Gomes, li va arribar a Luis Suárez, que va recollir el rebuig i va batre a Lux.

Lluny d'acovardir-se, el Depor va créixer en la parcel·la ofensiva i va acceptar un partit d'anada i tornada amb el Barcelona, al que a punt va estar de sorprendre novament amb una volea de Joselu després d'una passada filtrada per Bruno Gamma.

Messi i Denis Suárez van replicar pels de Luis Enrique, que va substituir a André Gomes i Arda Turan per refrescar l'onze amb Rakitic i Iniesta i convertir el partit en gairebé un monòleg blaugrana en els vint últims minuts, al que els locals van respondre a la contra i a pilota parada.

Luis Enrique va apostar per Alcàsser per tractar de reconduir el partit i el Barcelona va disposar d'ocasions per aconseguir-ho, però es va estavellar amb Lux, providencial davant Luis Suárez en el minut 80, i amb la solidesa defensiva dels blanquiblaus, que van aguantar fins al final.