Un cop aprovada l’assignatura pendent de guanyar lluny de l’estadi Palamós-Costa Brava, ara n’apareix una altra en el llistat de temes pendents del Llagostera. El nou i actual repte dels d’Oriol Alsina és trobar la fórmula per aconseguir guanyar als filials. Davant el València Mestalla (1-1), aquest passat cap de setmana, es va tornar a fer evident que vèncer aquesta mena d’equips se’ls està ennuegant i per més bons partits i ocasions de gol que facin els gironins, com va passar en l’última jornada, el triomf no arriba. Ja s’han disputat catorze jornades i, d’aquestes, sis han estat davant equips filials. El balanç aconseguit fins ara és clarament millorable perquè a dia d’avui, per als d’Alsina el botí és ben escàs: tres empats i tres derrotes. Això es tradueix en un balanç més aviat pobre, amb només tres punts sumats de divuit possibles.

Els del Gironès han empatat contra l’Espanyol B (1-1), Vila-real B (2-2) i València Mestalla (1-1) i han perdut contra el Mallorca B (4-0), Barça B (0-2) i Atlètic Llevant (2-0). Després de l’empat a un contra el filial valencianista, Oriol Alsina va explicar alguns dels motius pels quals els pot costar tant guanyar a aquesta mena d’equips. Segons el maresmenc, «jugar en un camp com el del Palamós contra filials que tenen molta qualitat i velocitat és difícil». Alsina afegeix que «abans, per a nosaltres era un avantatge jugar a Llagostera i ara sembla que sigui un desavantatge». Tot i no haver-se emportat la victòria, creu que el seu equip va merèixer més premi davant «l’Espanyol B, també el dia del Barça B perquè hi va haver dos penals que no ens van xiular, o contra el València Mestalla».

Dels sis filials que s’han enfrontat als llagosterencs en la primera volta, Alsina explica que els que millor impressió li han causat han estat dos: «el València Mestalla i el Barça B són els dos millors filials que he vist fins ara, i fins i tot els valencians tenen una velocitat en la transició defensa-atac millor perquè el Barça intenta tocar més la pilota». En definitiva, el Llagostera va estar a punt de trencar la tendència negativa contra els filials en l’últim partit contra els de Curro Torres, però un gol a les acaballes del matx va situar les taules a l’electrònic. Una «llàstima», segons Alsina, perquè «vam fer el partit més complet a casa d’aquesta temporada i no guanyar va ser injust i ens va saber molt de greu». Per aquesta primera volta els partits davant els filials ja s’han acabat i ara els blaugrana hauran d’esperar a la segona part de la Lliga per millorar els mals registres obtinguts en els sis partits jugats contra aquest tipus d’equips.