Els experts de la Comissió de Fútbol de la FIFA han triat els deu finalistes per rebre el premi 'The Best' al millor entrenador de la FIFA d'aquest 2016, amb la presència de tres tècnics de LaLliga com són Luis Enrique Martínez (FC Barcelona), Diego Pablo Simeone (Atlètic de Madrid) i Zinédine Zidane (Reial Madrid), i del santpedorenc Pep Guardiola (Manchester City).

Luis Enrique, guanyador de LaLliga i de la Copa del rei així com de la Supercopa d'Espanya amb el FC Barcelona, és un dels seriosos aspirants al premi que distingex al millor entrenador de l'any. Zinédine Zidane, perla seva banda, va dur al Reial Madrid a guanyar la Lliga de Campions i la Supercopa d'Europa. I Diego Simeone ha consolidat al màxim l'Atlètic de Madrid com demostren les seves dues finals disputades de Lliga de Campions, les dues perdudes contra el Reial Madrid i l'última d'elles, enguany, en la tanda de penals.

Quant a Guardiola, gràcies als seus títols amb el Bayern de Munic entra en la nòmina de deu candidats a ser el millor tècnic de l'any per a la FIFA.

El guanyador es determinarà mitjançant una votació combinada en la qual el 50% de la decisió es basarà en els vots emesos pels capitans i els entrenadors de les seleccions masculines de tot el món. L'altre 50% es calcularà mitjançant una votació pública en la qual participaran els aficionats, a la qual se sumaran les preferències d'un grup de més de 200 periodistes especialitzats dels cinc continents.

Els deu nominats, per ordre alfabètic, són: Chris Coleman (Gal·les/selecció gal·lesa), Didier Deschamps (França/selecció francesa), Pep Guardiola (Bayern de Munic/Manchester City), Juergen Klopp (Alemanya/Liverpool), Luis Enrique (FC Barcelona), Maurici Pochettino (Argentina/Tottenham Hotspur), Claudio Ranieri (Itàlia/Leicester City), Fernando Santos (Portugal/selecció portuguesa), Diego Pablo Simeone (Argentina/Atlètic de Madrid) i Zinédine Zidane (França/Reial Madrid).