El Manchester City, impulsat per Kevin De Bruyne i Ilkay Gundogan, es va venjar ahir de la golejada de fa dues setmanes al Camp Nou i va derrotar amb contundència el Barcelona (3-1) per encarrilar l'accés als vuitens de final de la Lliga de Campions i ajornar la classificació blaugrana. Sabien els locals de la importància de sumar els tres punts davant un equip al qual no havien guanyat mai en cinc partits de Champions per no complicar-se el pas a la següent ronda. El portuguès André Gomes va ser l'elegit per Luis Enrique per ocupar la plaça del lesionat Iniesta a la medul·lar, mentre que Busquets va tornar a ser titular després de descansar davant el Granada el cap de setmana.

Va ser un duel de ritme alt, típicament anglès, amb el City pressionant sense por molt amunt la sortida de pilota i intentant moure la rodona amb Silva i Gundogan al centre del camp. Encara que en els instants inicials van patir les internades de Sterling a la banda de Digne, els de Luis Enrique es tancaven molt bé enrere i intentaven buscar una sortida ràpida amb Messi, Suárez i Neymar a dalt. L'afició local va reclamar un penal d'Umtiti sobre Sterling i l'àrbitre va mostrar groga a l'anglès per exagerar la caiguda. L'incendiat Etihad va dedicar una sonora xiulada al col·legiat hongarès Viktor Kassai mentre Guardiola, tapant-se la boca, recriminava al quart àrbitre la decisió del seu col·lega. Als 21 minuts, Messi, de qui no hi havia hagut notícies fins llavors, va decidir aparèixer, i en un contraatac de llibre va posar per davant els seus. Una contra magníficament ben portada per Neymar i mal defensada pels de Guardiola la va culminar el crac argentí amb l'esquerra davant la sortida de Caballero.

Amb el City anestesiat pel gol de Leo, va estar prop el Barça d'obrir forat després que Neymar fes una bona diagonal, es plantés sol davant Stones i llancés un xut a l'escaire que va rebutjar Caballero. Els de Pep van acusar en excés el gol visitant i no aconseguien sortir de la seva àrea. No obstant això, del possible 0-2 es va arribar ràpidament a l'1-1. A falta de sis minuts per al descans, un error de Sergi Roberto a la sortida va deixar la defensa venuda, i Agüero va obrir a la dreta, on Sterling la va posar de primeres a l'àrea petita i Gundogan va rematar a plaer per iniciar la remuntada del City.

Fernandinho va estar a escassos centímetres de posar per davant els seus després de robar una pilota al centre del camp i muntar una contra que ell mateix va culminar, tot i que el xut va sortir massa creuat. La tònica no només es va mantenir en l'arrencada del segon temps, sinó que es va incrementar: als pocs minuts Sterling no va poder aprofitar l'enèsim error en la sortida de pilota de l'equip de Luis Enrique i el seu xut després d'un mal control en l'àrea va picar al lateral de la xarxa.

No va perdonar el City en la següent jugada: Busquets va fer caure per darrere Silva al balcó de l'àrea i el lliure directe posterior el va enviar al fons de la xarxa De Bruyne, culminant la remuntada. Seguien acumulant ocasions els anglesos davant la passivitat d'un Barça adormit. Però si alguna cosa té aquest Barcelona és que de mitja ocasió en treu una, i així André Gomes va estavellar la pilota al travesser en el que hauria pogut ser el 2-2. La resposta del City va ser la sentència en una acció per la dreta de Jesús Navas en què el Kun Agüero va tocar la pilota amb la mà en l'intent de rematar i va cedir perquè Gündogan no perdonés.