El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va superar de manera clara la qüestió de confiança a la seva gestió a l'assemblea ordinària de socis compromissaris, en què també es van aprovar els comptes de la temporada 2015-2016 i la pròrroga d'un any del contracte de patrocini amb Qatar Airways.

El 81% dels assistents a l'assemblea, que es va celebrar al Palau Blaugrana, van aprovar el setè punt de l'ordre del dia destinat a ratificar la gestió de la junta directiva. La inclusió de la qüestió de confiança en l'ordre del dia va sorgir a partir d'una proposta del mateix president de l'entitat blaugrana, després del pacte que fa uns mesos va arribar el FC Barcelona amb la Fiscalia. En aquest acord el club assumia dos delictes fiscals, el pagament de 5,5 milions d'euros i l'exoneració de qualsevol responsabilitat per part de Bartomeu, així com l'expresident Sandro Rosell en el fitxatge de Neymar. En cas de no superar aquesta votació, Bartomeu hagués perdut el càrrec.

No obstant això, en el seu discurs, de més d'una hora de durada per defensar la gestió de la junta directiva en la qüestió de confiança, Bartomeu va dedicar poc més de deu minuts a tractar les conseqüències judicials del fitxatge del jugador brasiler. El president va reconèixer que el que ara "ocupa i preocupa" la junta directiva és l'anomenat pel dirigent "cas Neymar 2".Fa un mes l'Audiència Nacional va ordenar al jutge José de la Mata reobrir aquest procés judicial per processar el davanter brasiler, al seu pare, l'expresident blaugrana Sandro Rosell, el FC Barcelona i el Santos pel suposat engany en el preu del traspàs al fons de brasiler DIS, gestor del 40% dels fons federatius del futbolista. "Catalunya viu el moment més complex dels últims 40 anys", va apuntar Josep Maria Bartomeu, que juntament amb els casos judicials que afecten Neymar i Leo Messi, així com les multes imposades per la UEFA per la mostra de banderes independentistes al Camp Nou, també preocupen l'entitat. En la seva exposició, Bartomeu també va desgranar els encerts i errors en els últims sis anys i va dibuixar el pla estratègic amb vista als pròxims cinc anys perquè el Barça "segueixi creixent" davant clubs que tenen, en la seva opinió, "una capacitat d'inversió gairebé il·limitada".

En l'àmbit econòmic, la junta directiva va superar, amb un 92,4% de vots favorables, l'aprovació de l'exercici econòmic de la temporada passada, en què es va assolir "un rècord històric" d'ingressos (679 milions d'euros). Els compromissaris també van avalar majoritàriament el pressupost per aquesta temporada, en què es preveu uns ingressos de 697 milions d'euros, unes despeses de 663 i uns beneficis, després d'impostos, de 21 milions.

Denúncia a Tebas i el Comitè

Si a la tarda la qüestió de confiança va acaparar bona part dels focus, en el discurs d'obertura de l'assemblea Bartomeu va fer referència a les declaracions del president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, i les dels membres del Comitè de Competició, sobre l'actitud dels futbolistes blaugrana a Mestalla.