Girona gaudirà una temporada més de dos equips a la Lliga EBA, competició que enguany ha vist ampliat el grup C -on figuren CB Quart i CB Salt- pel que fa a nombre d'equips de 20 a 28 conjunts. Una ampliació que suposa que el nou grup C quedarà repartit en dos grups, amb 14 equips cadascun i col·locats segons la classificació de la temporada anterior. Aquest canvi suposarà que Quart i Salt no coincidiran.

D'una banda, el Quart-Germans Cruz afronta el quart curs consecutiu del club a EBA -el segon amb el tècnic Albert Brea al capdavant- amb el mateix bloc de la temporada passada excepte la baixa de David Puertas que ha marxat a Madrid per estudis. Així doncs la plantilla estarà formada per deu jugadors: Raphael Dos Santos, Jordi Bataller, Pau Vila, Martí Serra, Eric Jiménez, Edu Camós, Moisès Martorell, Albert Masllorens, Miquel Lozano i Brad Kanis. «Afrontem la temporada una mica més tranquils, amb no tanta pressió ja que l'any passat vam fer coses ben fetes i ens coneixem molt més. Ara només ens hem de centrar en allò que fem malament», assegura Brea després de realitzar una pretemporada en la qual les sensacions de l'equip han estat molt bones.

Un exercici en el qual l'objectiu del Quart serà repetir per segona temporada consecutiva la classificació per a la fase d'ascens a LEB Plata, si bé el tècnic dels gironins adverteix de la dificultat d'aquesta fita: «Aquest any hi haurà dues places per accedir a les fases d'ascens i una probablement sigui per al Mollet, que s'ha reforçat molt bé. En principi hauríem de ser cinc o sis conjunts que lluitarem per estar a dalt de tot, no serà fàcil», assegura Albert Brea. Per al debut de demà a la pista del CB Cerdanyola (18 hores) Brea no podrà comptar amb Edu Camós, mentre que serà dubte per unes molèsties Brad Kanis. Un rival que «serà molt intens i que buscarà començar bé la competició davant la seva afició. Tot i així, tenim una mica més de qualitat que ells però haurem de tenir la mateixa intensitat que ells», diu el tècnic.

El Salt estrena tècnic

Per una altra banda, el Multiópticas Salt afrontarà la tercera temporada consecutiva a Lliga EBA amb més novetats. En primer lloc, Oriol Verdés dirigirà un equip de dotze homes després de la marxa d'Eric Surís a l'Uni de Lliga Femenina. Pel que fa als jugadors, aquesta temporada els saltencs tenen les baixes de Toni Espinosa (CEB Girona) i Guillem Planas (CB Sant Feliu) i han incorporat l'aler-pivot de 19 anys i 2,03 m Pablo Iborra (Esset Ontinyent).

Alhora, han mantingut jugadors que sonaven com a possibles baixes, com Xavier Montalat i l'escorta i màxim anotador del grup català de la Lliga EBA la temporada passada Xevi Torrent. Un jugador que el tècnic saltenc qualifica com «una peça clau perquè ens aporta un plus d'intensitat defensiva i a nivell d'equip. Alhora, en Xevi ens ofereix moltíssim a nivell ofensiu». Així doncs el Salt comptarà amb una plantilla de dotze homes: Marc Bartolí, Jordi Geli, Pablo Iborra, Carles Nadal, Adrià Burguet, Xevi Torrent, Albert Agustí, Marc Busquets, Rafael Fexas, Genís Bover, Xavier Montalat i Guillem Pascua. Alhora, alguns jugadors del Primera Catalana -segon equip del club- i del Sots 21 Preferent han entrenat amb el primer equip per si fos necessari complementar el conjunt d'EBA durant la temporada.

Oriol Verdés es mostra il·lusionat i amb ganes d'iniciar aquesta nova etapa en un conjunt en el qual coincidirà amb alguns jugadors que ja coneix a la perfecció i després d'assolir dos ascensos en tres temporades amb el segon equip: «Inicio aquest nou repte amb humilitat, respecte i sense cap temor, amb treball diari per intentar treure el màxim profit». Alhora, afegeix que l'objectiu de l'equip és «assolir la permanència i una vegada l'aconseguim veurem on estem però no hem de mirar més enllà, de moment». El Salt debuta demà a les 18.45 h a casa davant el JAC Sants que dirigeix l'exjugador Roger Grimau. Per aquest compromís Verdés té els dubtes de Guillem Pascua i Xevi Torrent per lesió i de Jordi Geli per motius laborals.