Isabel Tarragó va explicar ahir que el Llagostera té ara per ara 940 socis i que espera que es pugui superar la barrera del miler aviat. El curs passat s'havia tancat amb 1.200. Per altra banda el club afirma que està totalment tancada la idea de fusionar-se amb el Palamós que es va anunciar el maig passat però que va haver-se de tirar enrere unes hores després per un seguit d'impediments burocràtics.

El Llagostera repartirà entre els seus accionistes el més de mig milió d'euros de beneficis (uns 590.000) amb què es va tancar la passada temporada 2015/16. En concret, el club pagarà 72 euros per cada títol (en va posar 8.200 a la venda), un pas previ a la reducció de capital d'un 90% que també està prevista, a conseqüència del descens a Segona B, i que el farà passar de 1,9 milions en el moment de formalitzar-se la conversió en SAE als 190.000 euros. Amb aquesta reducció, el preu de les accions passa de 231 euros a 81, amb la qual cosa els accionistes també recuperaran 150 euros per cada títol adquirit. Aquests dos punts formen part de l'ordre del dia de la junta general extraordinària d'accionistes que es farà el proper dilluns 17 d'octubre (13.00), al local social del Llagostera, al pavelló Municipal.

La presidenta del club blaugrana, Isabel Tarragó, justifica aquesta operació pel fet que, militant a Segona B, «no ens cal un capital social tan elevat» i apunta que ja existia un acord previ al Consell d'Administració per tirar-ho endavant en cas de descens. Per poder fer una reducció de capital, la llei disposa que abans cal repartir els beneficis entre l'accionariat, i per aquest motiu també es tirarà endavant. La fórmula com s'abonarà aquest retorn de capital s'explicarà en la junta d'accionistes del dia, segons va precisar Tarragó.

El Llagostera sempre ha sigut un club sanejat i ara, jugant a Segona B, ho continua sent, segons assegura la presidenta. La temporada passada, tot i que esportivament els resultats no van ser els esperats en no poder mantenir-se a Segona A, econòmicament va resultar molt positiva, generant uns beneficis de gairebé 600.000 euros que ara es repartiran entre els accionistes.

Tarragó també va explicar ahir que el Llagostera està buscant un patrocinador principal per a la samarreta però que jugant a Segona B «costa trobar-lo». De moment en un lateral de l'equipació llueixen publicitat de la marca de turisme «Pedales del mundo». En l'aspecte esportiu, la presidenta espera que aviat «millorin» els resultats i que l'equip escali llocs a la classificació. Després del 2-2 amb el Vila-real B els blaugrana són catorzens amb cinc punts.