19 de setembre de 2016
19.09.2016
40 Años
40 Años
Futbol

Els dos clubs de Vilafant es repartiran els equips i el manteniment del camp

Masó i Peña, membres de cada club, discrepen, però, amb algun punt, com en la distribució dels equips

19.09.2016 | 18:16
Vilafant FC i Vilafant Atlètic comparteixen camp

Les relacions entre el Vilafant Futbol Club i el Vilafant Atlètic, els dos clubs de futbol del municipi, s´havien tensat en els darrers anys i, a partir d´ara, podrien pacificar-se si cadascuna de les parts segueix les directrius. En un acord de col·laboració gestat des de l´Ajuntament de Vilafant, s´ha pactat un conveni que durarà, com a mínim, fins al final de la legislatura (2019). D´aquesta manera, cada club s´haurà de fer càrrec d´una part del manteniment del camp i es repartiran els jugadors de cada categoria per no tenir-les doblades.

Començant pel primer punt, en el Vilafant Atlètic se li han assignat, com a fets més destacats, les tasques de netejar els vestidors i tenir la part exterior del terreny de joc en condicions, a més de pintar les línies del camp quan juguin els seus conjunts. Mentrestant, el Vilafant Futbol Club haurà de vetllar per tenir el verd a punt, és a dir, tallar la gespa, regar-la i també pintar les línies del terreny quan jugui el seu equip.

Amb el repartiment de jugadors, els derbis del municipi entre Vilafant Futbol Club i Vilafant Atlètic s´han acabat. De fet, només es van veure les cares els amateurs fins fa un any i mig, quan l´Atlètic va eliminar l´equip de Quarta Catalana. Ara, l´acord diu que l´Atlètic podrà acollir jugadors d´entre l´escoleta fins a infantils, passant per a alevins i benjamins. Un cop els seus jugadors acabin l´etapa d´infantil, el salt a cadet –i les següents categories, juvenil i amateur– l´haurien de fer amb el Futbol Club, que ara mateix no té base i només compta amb un equip, l´absolut, de Quarta Catalana.

"S´havia generat un conflicte en el manteniment del camp i amb aquest conveni intentem pacificar les relacions. Tots dos clubs participen en el manteniment", explica César González, regidor d´Esports. Fins ara, l´Atlètic s´encarregava de tenir-ho tot a punt, mentre que el Futbol Club havia de pintar les línies.

Discrepàncies en la base
"Satisfet amb el conveni? Per anar tirant. No és l´última solució, l´Ajuntament s´hauria de fer càrrec del manteniment", afirma Santi Masó, president del Vilafant FC, que en referència al repartiment de categories creu que "no pot ser que a un club se li prohibeix tenir un equip de base; nosaltres anàvem a tenir un benjamí". Per la seva part, Joaquín Peña, tècnic del Vilafant Atlètic, està "d´acord amb el conveni, perquè fins ara fèiem el manteniment nosaltres", però discrepa en la distribució de categories perquè "volia tenir-ne fins a cadets".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook