“S’ha fet justícia”, cridava la comitiva de la Unió Esportiva la Jonquera després d’aconseguir, el diumenge, l’accés a la promoció d’ascens a Tercera Divisió per primer cop a la seva història. Una eliminatòria a doble partit contra el Santboià -conjunt de Segona B el 2011- serà el darrer escull dels verd-i-blancs per tocar el sostre i poder trobar-se a Tercera amb equips com el Figueres, Peralada, Palamós, Olot o Europa. El partit d’anada serà a les Forques de la Jonquera aquest diumenge dia 5 (18 hores) i la tornada el dia 12 (18 h) en el Joan Baptista Milà -ambdós duels s’emetran en directe per a La Xarxa TV.

I és que només feia una setmana la Jonquera havia deixat escapar l’opció de dependre d’ell després de rebre un gol a Mollet en el temps de descompte, en un enfrontament marcat per la sospitosa actuació de l’àrbitre. Aquest cop, els d’Axel Vizuete van fer els deures, superant (1-0) un l’Escala ja descendit que no va posar resistència en el derbi comarcal, i van beneficiar-se de l’empat estèril (2-2) entre l’Horta i el Mataró que deixa els del Feliu i Codina tercers pel goal average.

Davant l’Escala, Pol Compte, pletòric un cop recuperat d’una lesió al bessó, va tancar el partit al minut 63 amb l’11è gol del curs, que va anar a dedicar a la seva família, tot aprofitant per demanar com anava el carrusel de resultats. En aquell moment, els jugadors de la Jonquera van saber que l’Horta anava 2-2 i que només quedava mitja hora per atrapar el somni. Amb el partit a les Forques acabat abans que el seu rival directe, la incertesa es va apoderar al final, amb el defensa brasiler Anderson penjat del telèfon esperant el desenllaç, feliç, que feia justícia després d’un any per emmarcar. Sant Boi de Llobregat, població de Vizuete precisament, dictaminarà quin futur li espera a la Jonquera.