13 de gener de 2016
13.01.2016

Neymar declararà a l'Audiència Nacional pel seu fitxatge al Barça

El jugador brasiler, Bartomeu i Rosell compareixeran l'1 i 2 de febrer com a investigats per estafa i corrupció

13.01.2016 | 12:10

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha cridat a declarar el 2 de febrer en qualitat d'investigat (imputat) al jugador del Barcelona Neymar Da Silva per delictes de corrupció entre particulars i estafa en relació al seu fitxatge amb el Barça procedent del club brasiler Sants.

També ha citat per a l'1 de febrer al president del Barcelona, ??Josep Maria Bartomeu, i al seu antecessor, Sandro Rosell, per prendre'ls declaració pels mateixos delictes en la causa oberta arran de l'admissió de la querella presentada per l'empresa DIS, que tenia part dels drets federatius de Neymar Da Silva Jr.

El dia en què ha estat citat Neymar, també hauran de prestar declaració com investigats el pare i la mare (Neymar Da Silva Santos i Nadine Gonçalves Da Silva), així com el representant de l'empresa N & N Consultoria Esporteiva i Empresarial.

Per al dia anterior, el jutge ha emplaçat també als presidents del Santos quan es va produir l'operació: Odilio Rodríguez i Luis Álvaro de Oliveira, i als representants del Barcelona i del Santos.

En l'acte de citacions, el jutge cita a més en qualitat de testimoni per al 2 de febrer al exvicepresident econòmic del FC Barcelona Javier Faus.

El magistrat, que de moment rebutja diverses de les diligències proposades per DIS, entre elles testificals del Reial Madrid, de periodistes o d'un exdirectiu del Santos, entén que les sol·licitades per la Fiscalia, la presa de declaració als investigats, resulten " pertinents, necessàries i proporcionades "per a l'esbrinament dels fets.

De la Mata va admetre a tràmit el juny passat la querella de DIS contra aquestes sis persones, els dos clubs de futbol i l'empresa de Neymar N & N pels delictes de corrupció entre particulars i d'estafa en la modalitat de contracte simulat.

Segons els querellants, a DIS li corresponia un 40% dels diners que pagués el Barcelona a Sants pels drets federatius del jugador quan el va fitxar.

No obstant això, afirmen que el fons d'inversió només va percebre aquest percentatge dels 17,1 milions que el club va dir haver abonat pel brasiler, quan el fitxatge li va costar, segons es desprèn de les investigacions de l'Audiència Nacional, un total de 83 , 3 milions.
Quaranta d'aquests milions els va cobrar Neymar per acceptar fitxar pel Barça mitjançant un contracte simulat, un fet que, segons el jutge, "podria haver alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes i perjudicat també al querellant" en no haver pogut DIS percebre més diners per ofertes d'altres clubs.

Per això, el jutge va demanar a l'acte d'admissió a tràmit al Reial Madrid, el Chelsea, el Bayern de Munic i el Manchester City les ofertes que van enviar aquests clubs entre 2009 i 2013 al Santos, Neymar o als seus representants, entre ells el seu pare.

El fitxatge de Neymar es va investigar en una altra causa que va instruir també el jutjat de De la Mata a l'Audiència Nacional, però finalment es va traslladar a un jutjat de Barcelona un cop obert judici oral.

Aquest procediment també es dirigeix ??contra Bartomeu, Rosell i el Barça per delictes fiscals, d'apropiació indeguda i societaris.

Per aquests fets, la Fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó per Bartomeu i 7 anys i 6 mesos per a Rosell, així com multes de 3,8 milions i 25,1 milions d'euros, respectivament, i que el club pagués a Hisenda 11,4 milions en concepte d'indemnització i una multa de 22,2 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook