03 de desembre de 2015
03.12.2015

Mascherano pacta un any de presó per defraudar 1,5 milions a Hisenda

L'internacional argentí va reconèixer en la seva declaració haver defraudat al fisc, durant els anys 2011 i 2012

03.12.2015 | 20:24

El jugador argentí del Barcelona Javier Mascherano ha pactat amb la Fiscalia de Delictes Econòmics i l'Advocacia de l'Estat una pena d'un any de presó i 815.000 euros de multa per defraudar 1,5 milions d'euros a Hisenda, acord que està pendent de ser ratificat en un judici.

Segons han informat a Efe fonts judicials, la defensa del futbolista ha pactat un escrit d'acusació amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, pel que el jugador es conforma amb un any de presó a canvi de reconèixer el frau fiscal que se li imputa.

Mascherano va declarar el passat 29 d'octubre davant el jutjat d'instrucció número 9 de Gavà (Baix Llobregat) com a imputat per dos delictes de frau fiscal.

Segons la fiscalia, el jugador va usar dues estratègies per a aquest suposat frau: no declarar les rendes obtingudes de Nike a través d'una societat domiciliada a Miami (Estats Units) i simular la cessió dels seus drets d'imatge a una entitat purament instrumental radicada a Madeira (Portugal).

L'internacional argentí va reconèixer en la seva declaració haver defraudat al fisc, durant els anys 2011 i 2012, aquests 1,5 milions d'euros, quantitat que va tornar al setembre passat i més de 200.000 euros d'interessos.

L'objectiu de Mascherano no era un altre que el d'arribar així a un acord judicial i eludir un possible ingrés a la presó, amb una sentència de conformitat que haurà de ratificar en el judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook