El marcador final no ho reflexa, però el Figueres va trobar una victòria plàcida al camp del Santboià. A l´actuació dels homes de Xavi Punsí només es pot recriminar una cosa, la falta de definició, ja que malgrat gaudir de moltes ocasions clares, els altempordanesos van tornar a de terres barcelonines amb una victòria ajustada. Amb els tres punts, els figuerencs van rescabalar-se de la derrota de la setmana passada (1-3) contra el complicat Cornellà i tanquen la jornada en la desena posició de la taula, a quatre punts dels llocs de promoció.

De bon començament, els homs de Xavi Punsí van demostrar que portaven una velocitat més que el conjunt local i, de mica en mica, van anar teixint un futbol que no acabaria donant els seus fruïts fins a la segona meitat. Tot i això, el degoteig d´ocasions va ser constant. El primer a intentar-ho va ser Argi amb un tret de retruc que va estar a punt d´esmunyir-se fins a la xarxa (m.16) i després Pol Compte posaria a prova els reflexos de Plancheria amb un xut des de poca distància (m.25). A continuació seria la fusta la que evitaria que els de Punsí moguessin el marcador amb els xuts d´Ivan Cristino (m.27) i de Bonaventura (m.35).

Els figuerencs creaven futbol per totes bandes, eren clarament superiors, però abans del descans el Santboià també va tenir la seva oportunitat. Una centrada d´Aiham que Dani Iglesias va estar a punt de transformar amb el cap en el segon pal (m.40).

En la segona meitat les coses van canviar poc. Només l´encert, ja que Cristino, als tres minuts, aconseguia l´1-0 transformant un penal per unes mans clares a l´àrea. Els locals van estar a punt d´aconseguir el que hagues estat un empat injust en els minuts 61 i 63, quan de nou Dani Iglesias va rematar de cap.

Passat el mal tràngol, el domini i les ocasions van tornar a caure del bàndol de la Unió. En un contracop Teixi va anotar la diana de la sentència (0-2, m.88) malgrat que en el temps afegit l´exFigueres Raúl Rodríguez anotaria el definitiu 1-2 amb un tret arran de pal