Època de canvis, i no només a l'àrea esportiva, al Girona FC, que ha aprofitat l'estiu per iniciar una profunda reestructuració del seu organigrama de funcionament intern. Una de les principals decisions que ha pres el propietari, Josep Delgado, ha sigut situar el seu nebot, l'arquitecte Javier Pequeño Delgado, com a adjunt al president Joaquim Boadas; paral·lelament també ha donat més pes a la figura del conseller Carlos Lugo. Boadas, Pequeño i Lugo formen ara mateix una mena de triumvirat al nucli dur de decisió de l'entitat. Aquestes modificacions del dia a dia del Girona s'ha accelerat després de la sortida, el mes passat, de la fins aleshores directora general Kat Gorksa, ara instal·lada a Madrid.

Sense Gorska, Joaquim Boadas va assumir més funcions executives i la seva presència a les oficines de Montilivi ha augmentat exponencialment. Per "ajudar-lo" en el dia a dia Delgado va decidir posar-li al costat dues persones de màxima confiança: el nebot i Carlos Lugo, un col·laborador seu a nivell empresarial, que es va emportar a Girona quan va aterrar al club, i que forma part del Consell d'Administració des de principis de novembre de l'any passat, precisament quan en van sortir Ricard Dilmé i Dani Alonso fruit de la fallida en el procès de venda.

Javi Pequeño, per la seva banda, és arquitecte i també ha anat col·laborant amb els actuals dirigents del Girona des que Delgado va aterrar al club el 2010, bàsicament en l'àrea d'infrastructures. Aquest estiu, però, ha estat promocionat i s'ha convertit en l'adjunt del president Joaquim Boadas, bàsicament des de l'adèu de Kat Gorska. La reestructuració que s'està fent al club té com a objectiu la viabilitat econòmica de l'entitat (volen que subsisteixi amb els seus propis recursos, sense haver de dependre d'un mecenes) i és en aquest context (no s'ha d'oblidar que el Girona està immers en concurs de creditors) que s'estan aplicant retallades en tot allò que és possible. Si en les dues primeres temporades dels actuals gestors el pressupost del club va voltar entre els 8 i 9 milions d'euros, en el present exercici la xifra serà de tant sols la meitat (poc més de quatre). La crisi, la motxila del deute heredat amb Hisenda i la Seguretat Social i les dures exigències de la LFP fixant els límits de despesa així hi obliguen.

Tres directors generals

Consolidar la feina als despatxos de Montilivi es resisteix des de fa temps a Delgado, que des que va entrar l'estiu de 2010 ja ha vist passar tres directors generals (Ricard Carbonell, Joaquim Torrecillas i Kat Gorska) i un munt de treballadors amb responsabilitats executives que pels motius que siguin han acabat abandonant el projecte. Amb la marxa de Gorska el mes passat el Girona va optar per no nomenar cap altre director general i fer que fos el president qui assumís més responsabilitats.

Al seu costat es va donar més galons a Pequeño i a Carlos Lugo, tot i que aquests canvis interns encara el club no els ha fet públics. De moment aquest cap de setmana a Eibar Boadas serà l'únic representant del Consell.