La pretemporada és una època per fer proves. Per experimentar. Difícilment se'n poden treure conclusions. És una etapa de preparació, un període d'adaptació per als nous i un temps perquè l'entrenador de torn premi tecles a la recerca de la fórmula de l'èxit. En només un mes, el Girona 2013/14 ha començat a agafar forma. Poc a poc i sense presses, amb els fitxatges caient en comptagotes. L'equip de Ricardo Rodríguez ha completat unes setmanes de preparació que el fan arribar a l'inici de Lliga amb les millors intencions, però alhora amb una sèrie de dubtes que l'equip intentarà esvair des d'aquest proper divendres aprofitant la visita de l'Alabès. L'evident manca de gol i la incapacitat de guanyar als equips de Primera i també de Segona B posen de manifest les incògnites d'un equip que s'ha de veure com respondrà aquest curs, just després d'haver fregat amb els dits l'ascens a la Primera Divisió.

Amb 7 amistosos n'hi ha hagut prou per veure quina és la filosofia de joc que Ricardo Rodríguez i el seu cos tècnic volen implantar al vestidor. La idea no dista en excés de la que Rubi havia traslladat als seus homes al llarg de la temporada anterior, encara que l'asturià sí que ha retocat el seu dibuix, actuant en nombroses ocasions amb un 4-3-3 sobre la gespa. Al llarg d'aquest últim mes, s'ha vist un Girona in crescendo, però que ha acabat la preparació amb més dubtes dels esperats. Sense Moisés Hurtado i Jandro, lesionats, i amb el lateral Ivan López fora de combat per culpa d'una dolència que l'ha fet perdre's la majoria dels amistosos, els blanc-i-vermells han tingut actuacions de tota mena.

Va encetar l'estiu amb una golejada al camp de l'Escala (1-4), un partit amb una nodrida presència dels joves del filial, protagonitstes al llarg de la pretemporada. Uns dies més tard, però, queia la primera derrota: 1-0 a Llagostera, una de les tres desfetes que els gironins han encaixat durant aquest període de preparació. Davant el Peralada (0-2) i Palamós (1-4), l'equip català va tornar a demostrar bones maneres, millorant en la seva preparació física i, al llarg d'alguns minuts, signant bones estones de joc.

Però no tot l'estiu ha estat així. A Montilivi, malgrat signar un partit força complet, el Girona va ser incapaç de tombar el Gimnàstic de Tarragona (1-1) en un duel en el que només va ser capaç de marcar de penal. També a casa, va perdre contra un Espanyol superior (0-2) i diumenge passat va deixar clars símptomes de debilitat al caure enfront l'Espanyol B a domicili (2-0). Sobretot aquests darrers partits han deixat en evidència que a aquest equip li manca gol. La marxa de Javi Acuña (Watford) i Benja Martínez (Còrdova) ha deixat el vestidor sense els seus dos màxims artillers. L'únic recanvi, Chando, encara no ha vist porteria i els gironins, durant 7 partits de preparació, només han estat capaços d'anotar 11 dianes. Els màxims realitzadors, a més, han estat Raúl Arjona, futbolista del filial, i Pere Pons, un migcampista.

Divendres, contra l'Alabès, el Girona té una gran oportunitat pe esvair els dubtes amb una victòria i també amb gols.