El Barcelona jugarà un partit amistós la propera pretemporada contra el Bayern de Munic, entrenat per Pep Guardiola, el 24 de juliol, segons va anunciar ahir el club blaugrana. El compromís va ser pactat fa uns mesos, però no es va concretar fins ahir, en el marc de l'Assemblea General de Clubs Europeus (ECA), reunida a Doha (Qatar). Segons va detallar el club blaugrana, el partit es jugarà a Munic, serà de caràcter amistós i tindrà finalitats benèfiques, perquè tota la recaptació que generi es destinarà a propòsits socials. El partit es denominarà Uli Hoeness Cup i servirà de comiat ajornat de l'etapa de futbolista del que, a l'actualitat, és el president de l'entitat bavaresa.

El partit aixecarà l'expectació lògica, ja que suposarà el primer que Pep Guardiola dirigeix contra el Barcelona, l'equip que va portar al capdamunt del futbol mundial. El Barça també té aparaulat per a l'estiu del 2013, encara que pendent de confirmar, un partit amistós contra el PSV Eindhoven amb motiu del 100 aniversari del club holandès.

D'altra banda, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí, els pocs jugadors no convocats amb les seves seleccions aquesta semtana van treballar juntament amb el Barça B. Així només Tello, Abidal, Pinto i Montoya van exercitar-se a les ordres d'Eusebio Sacristán i Jordi Roura. Mentrestant, Xavi Hernández, Alex Song i Jonathan dos Santos continuen amb el seu procés de recuperació de les lesions.

Avui, tots els jugadors que ahir van tenir compromissos interancionals amb les seves seleccions s'incorporan a la disciplina blaugrana i començaran a preparar el partit de diumenge al Camp Nou contra el Getafe. En aquest matx, el Barça estrenarà horari ja que es disputarà a les dotze del migdia. Des que la temporada passada es va implantar aquest nou horari per als partits de Primera Divisió, el conjunt blaugrana encara mai havia jugat al migdia. De fet, era l'únic equip que no havia tastat el futbol matinal.